För en bättre upplevelse av Bonums webb använder vi cookies. Läs mer om hur vi använder cookies och behandlar personuppgifter.

Ok
Stäng sök

Äntligen klart för byggstart i Viksjö

Den 6 mars 2015 togs det symboliska första spadtaget för Brf Ängshöjden - ett efterlängtat Bonumprojekt med strålande läge straxt intill Viksjö Centrum i Järfälla, nordväst om Stockholm. När detaljplanen vann laga kraft startade Bonum försäljningen av lägenheterna.

Brf Ängshöjden ligger i direkt anslutning till Viksjö centrum med service och butiker. Projektet planeras omfatta två hus med totalt 51 moderna lägenheter om 2–4 rum och kök. Runt Viksjö centrum kommer Riksbyggen totalt uppföra nya 130 nya bostäder de närmaste åren, varav 51 alltså inom ramen för Bonum seniorboende.

Vid spadtaget fanns många förväntansfulla blivande boende på plats. Stig Arvidsson, som tecknat kontrakt först av alla, deltog även i själva grävandet utrustad med hjälm och spade. Precis som många andra av köparna har Stig dessutom aktivt bidragit till projektets utformning.

Från tidig samverkan till försäljningssuccé

Bonum betyder "Det goda" på latin, och ett gott liv är precis vad som erbjuds i Bonums bostadsrättsföreningar för seniorer. Brf Ängshöjden i centrala Viksjö, som säljstartades hösten 2014, är inget undantag.

– Projektet har fått ett enormt gensvar. Mycket tack vare tidig dialog med våra kunder, säger Angelica Ringström, säljare på Riksbyggen.

Brf Ängshöjden ligger med gångavstånd från det mesta, det finns en gemensamhetslokal och lägenheterna är inredda med bekvämligheter såsom sovrum i nära anslutning till badrum och komfort värme i badrumsgolvet. Dessutom har de boende tillgång till en egen Bonumvärd, som kan hjälpa till med allt från fönsterputsning till hantverkstjänster. Det finns också en övernattningslägenhet som man kan använda om man får gäster på besök som vill övernatta.

Livet från den bekväma sidan

Utöver de bekvämligheter som alltid ingår i Bonumhus finns det ytterligare mervärden i Brf Ängshöjden.

– Vi har satsat på rymliga balkonger, carportar med motorvärmare och en gemensam takterrass, berättar Angelica.

Föreningen består av två hus, ett lägre med fyra våningar och ett höghus med åtta våningar. De 51 lägenheterna om två till fyra rum och kök är ljusa och öppna, med hög grundstandard. Många av planlösningarna är flexibla, vilket ger möjlighet att välja till en vägg för att skapa ett avskilt kök eller välja bort ett sovrum för ett större vardagsrum.

Bo granne med apotek, skomakare, blomsterhandel, bibliotek, frisör...

Bonum är med och utvecklar Viksjö till en levande stadsdel med liv och rörelse. Denna första etapp av Brf Ängshöjden byggs i ett av stadsdelens mest bekväma lägen, precis intill centrum, men även nära naturen.

– Många som bosätter sig i Viksjö väljer att stanna här och vi förstår varför. Det är en trevlig stadsdel med natursköna omgivningar, goda kommunikationer till city och härliga Mälaren på cykelavstånd, fortsätter Angelica Ringström.

Lyckade aktiviteter i tidigt skede

Att tidigt träffa kunderna och göra saker ihop kan vara avgörande i ett nytt bostadsprojekt. Bonum har bjudit in till informationsmöten i god tid inför säljstart, då de som varit intresserade av projektet i lugn och ro fått lära känna projektet och haft möjlighet att påverka delar av bostadsutformningen.

– I Brf Ängshöjden erbjöd vi de intresserade att ta del av projektet i ett tidigt skede, säger Angelica. Vi anordnade workshop, guidad busstur och informationsträffar. Vi deltog på en mässa i Järfälla, annonserade i lokalpress och skickade kontinuerligt ut information till våra kunder om var vi befann oss i projektet.

Workshop med tema "Hur vill du bo som senior?"

Först på agendan bland aktiviteterna var en workshop med de som anmält intresse för projektet samt Bonums projektteam med bland andra projektledaren Lena Svensson. Där tillfrågades deltagarna om till exempel vilken typ av planlösningar de föredrar, vilka parkeringsalternativ de var mest intresserade av och vilken syn de har på tillval.

– Svaren från workshopen gav oss en tydligare bild över vad våra kunder önskar sig av sitt framtida boende, säger Angelica. Till exempel visade det sig att många av dem ville ha flexibilitet med vissa valbara väggar. Det lyssnade vi på och är nu glada över att kunna erbjuda en så kallad frånvalsvägg i Brf Ängshöjden.

En annan planerad aktivitet var en guidad busstur till Bonums första projekt Brf Bryggan i Sundbyberg Strand.

– Det är svårt att se en planlösning på ett papper och översätta den till hur lägenheten faktiskt ser ut och känns i verkligheten, eller för den delen gemensamhetslokalen, övernattningslägenheten och Bonumvärden. Därför bjöd vi in till ett besök i ett annat Bonumhus, där deltagarna med egna ögon fick uppleva vad vi menar med ljusa, öppna planlösningar och grönskande innergård. Det visade sig vara ett riktigt lyckat initiativ – vi hade en hel buss fullproppad med nyfikna seniorer, säger Angelica glatt.

Äntligen säljstart!

I oktober 2014 var det dags för säljstart. Till den kom närmare 200 personer, varav cirka 100 lämnade in en intresseanmälan direkt på plats.

– Kunderna hade varit med på resan och fått god tid på sig att lära känna projektet, vilket innebar att många av dem redan var klara över vilken lägenhet de ville ha, konstaterar Angelica.

Röst från kunderna Tommy och Ann-Charlotte Kvist

"Vi har bott i Viksjö ända sedan 1972, när den stora utbyggnaden av orten började. Flera av våra grannar har fl yttat till lägenhet i stan, men vi trivs i Viksjö med skogarna ner mot vattnet. Dessutom finns Sveriges bästa Ica-butik här! Och så ville vi ha något nytt, inget man behövde renovera. Vi letade aktivt, hittade Ängshöjden på nätet och anmälde oss till bussturen som ägde rum i januari 2014.

Det som framför allt påverkade vårt köpbeslut var just resan till Sundbyberg, när vi fick se konceptet med vissa gemensamma utrymmen och hiss. Det finns många trevåningshus i Viksjö utan hiss, så då blev vi ännu mer övertygade. Hela konceptet kändes bra, inte minst det här med egen Bonumvärd."

Röst från kunderna Stig och Karin Arvidsson

"För två år sedan anmälde vi vårt intresse för Bonum. Då kryssade vi också för andra orter, men skippade dem när vi hörde om Ängshöjden. Vi åker redan en gång i veckan till Viksjö Centrum eftersom det är dåligt med affärer där vi bor. Nu får vi tre minuters promenad till vårdcentral, Ica och annan service. Vi fyller snart 80, så det blir skönt.

I augusti 2013 deltog vi i en workshop hos Riksbyggen och framförde ett förslag som kom med – frånvalsväggen. Vi ville ha möjlighet att minska antalet rum, och man kan nu välja bort en vägg för att få större vardagsrum. Studiebesöket i Sundbyberg var också bra. Det var intressant att få se standard och inredning, gästrum, gemensamhetslokal ooch så vidare."

Text: Eva Jonson.

Artikel ur Bonuminfo nr 2 2015

Kundreferenser under Bonum

”– Vi hade det generellt sett bättre än de. Maten var näringsriktig, hälsovården var bättre, och så fick vi vara tonåringar!”

Claes Elfsberg,Nybliven pensionär som vägrar sluta jobba

Läs mer

”– Ibland är jag här på plats för att vara nära. Annars är det bara att ringa mig så kommer jag.”

Anette LundbergBoende och bostadsrättsföreningens Bonumvärd

Läs mer

”Vi blir ju äldre och får lite hinder här och där i tillvaron. Här är det förberett; inga trösklar, stort badrum med tvättmaskin och torktumlare, med mera. Det är bekvämt”

Ronney AnderssonBoende i Brf Rödeken, Malmö

Läs mer

”Jag föredrar uteplats framför balkong. Med den egna uteplatsen kommer jag dessutom direkt ut mot pergolan vid husets innerträdgård som byggs precis intill.”

Kerstin TorgebyBoende i brf Våghuset, Malmö

Läs mer

”Jag uppskattar särskilt vitvarorna, kvaliteten är hög och de är enkla att sköta.”

Lars-Olov AnderssonBoende i Brf Pilgrimsfalken, Uppsala

Läs mer

”Vi vill gärna äga, inte bara hyra. Bonums koncept tror vi passar oss extra bra, vi gillar idén med att få ihop de boende i en gemenskap och att alla ska trivas.”

BirgittaBoende i Brf Månstenen, Norrköping

Läs mer