För en bättre upplevelse av Bonums webb använder vi cookies. Läs mer om hur vi använder cookies och behandlar personuppgifter.

Ok
Stäng sök

Bonum blev en puff i rätt riktning

Från Alingsås till Malmö - en lockande reklamskylt från Bonum gjorde att Kerstin Torgeby från Alingsås köpte en bostad i Limhamns läge i Malmö.

Det var under ett besök hemma hos Kerstin Torgebys son, som bor med sin familj i Limhamn i Malmö, som Kerstin kom i kontakt med Bonum för första gången.
– Jag såg skylten i området och blev nyfiken. Efter ett besök i Bonums visningsbod kände jag ganska direkt att allt stämde med vad jag hade letat efter, berättar hon.

Kerstin bodde tidigare i Malmö, men flyttade till Alingsås för 20 år sedan där hon i dag både bor och jobbar. De senaste åren har hon dock funderat över om hon kanske skulle flytta tillbaka till Malmö. Det var när hon kom i kontakt med Bonum som hon bestämde sig.

– Man kan säga att Bonum var en puff i rätt riktning. Utöver de fina lägenheterna såg jag dessutom flera andra fördelar, som till exempel att huset ligger på en bra och trevlig plats med närhet till havet, service och kommunikationer, berättar hon och fortsätter:

– Sedan är det ju förstås också skönt att komma lite närmre min son och hans familj.

En egen uteplats

Det nya bostadsområdet Limhamns läge förlänger Limhamn ner till havet. Hela området kommer att blomstra de närmaste åren med nya bostäder, torg och parker. Det planeras också för fina promenadstråk längs kajerna på Ön och i Gamla Limhamn. Längs med Limhamnsvägen bygger Bonum just nu brf Våghuset med 46 nya moderna bostadsrätter som alla har balkong, takterrass eller uteplats. I huset kommer det även finnas gemensamhetslokal med fullt utrustat kök och övernattningslägenhet för gäster.

Lägenheterna är ljusa, luftiga och funktionella med en takhöjd på 2,90 meter. För Kerstins del föll valet på en lägenhet om två rum och kök på 73 kvadratmeter med generös uteplats.

– Jag föredrar uteplats framför balkong. Med den egna uteplatsen kommer jag dessutom direkt ut mot pergolan vid husets innerträdgård som byggs precis intill.

Tillvalen i lägenheten, såsom bland annat golv, färger och bänkskivor, gjorde Kerstin via en app på iPaden.

– Det var väldigt roligt och det fanns ett bra och stort urval att välja mellan.

Det finns hjälp när man behöver

Bonum som helhet – med bostad, förvaltning och tjänster – var också ett stort skäl till att Kerstin valde att köpa lägenhet i just Brf Våghuset.

– Det känns tryggt, bekvämt och trivsamt med Bonum. Dessutom är det ett extra plus med praktiska tjänster och Bonumvärden.

I alla Bonums bostadsrättsföreningar runt om i landet finns en värd som sköter om fastigheten, men som även erbjuder individuell hjälp till alla som bor i huset. Man kan köpa nästan vilka tjänster som helst, som bland annat vattning av blommor, flyttning av möbler eller upphängning av tavlor bara för att nämna några exempel.

Bonumvärden kan också vara en viktig del för det sociala livet i bostadsrättsföreningen. Värden hjälper till att ordna gemensamma aktiviteter och träffar, som till exempel grillkvällar, studieresor, vinprovning eller annat som medlemmarna i föreningen tycker om och vill göra tillsammans.

– Jag letade efter en bostad där jag kan bo kvar och inte behöver flytta ifrån om det skulle uppstå fysiska förändringar på äldre dagar. Därför är det också extra tryggt att veta att man kan få hjälp när och om man behöver det.

Eftersom Kerstin fortfarande yrkesarbetar kommer hon att veckopendla mellan Alingsås och Malmö.
– Inflyttningen i lägenheten i huset sker nästa vår så jag kommer pendla tills jag går i pension vid årsskiftet 2015/2016, avslutar hon.

Text: Jenny Lindgren

Artikel i Bonuminfo nr 3 2014

Kundreferenser under Bonum

”– Vi hade det generellt sett bättre än de. Maten var näringsriktig, hälsovården var bättre, och så fick vi vara tonåringar!”

Claes Elfsberg,Nybliven pensionär som vägrar sluta jobba

Läs mer

”– Ibland är jag här på plats för att vara nära. Annars är det bara att ringa mig så kommer jag.”

Anette LundbergBoende och bostadsrättsföreningens Bonumvärd

Läs mer

”Vi blir ju äldre och får lite hinder här och där i tillvaron. Här är det förberett; inga trösklar, stort badrum med tvättmaskin och torktumlare, med mera. Det är bekvämt”

Ronney AnderssonBoende i Brf Rödeken, Malmö

Läs mer

”Vi har satsat på rymliga balkonger, carportar med motorvärmare och en gemensam takterrass”

Angelica RingströmSäljare för Riksbyggen för Brf Ängshöjden i Järfälla

Läs mer

”Jag uppskattar särskilt vitvarorna, kvaliteten är hög och de är enkla att sköta.”

Lars-Olov AnderssonBoende i Brf Pilgrimsfalken, Uppsala

Läs mer

”Vi vill gärna äga, inte bara hyra. Bonums koncept tror vi passar oss extra bra, vi gillar idén med att få ihop de boende i en gemenskap och att alla ska trivas.”

BirgittaBoende i Brf Månstenen, Norrköping

Läs mer