För en bättre upplevelse av Bonums webb använder vi cookies. Läs mer om hur vi använder cookies och behandlar personuppgifter.

Ok
Stäng sök
Slutsålt

Bonum Brf Aspholmen

Om projektet

Bonum seniorbostäder i Jönköping

Nu är alla lägenheter sålda i Brf Aspholmen!

Lugnet vid Kålgårdens rötter

Endast ett fåtal lägenheter kvar! Brf Aspholmen kommer att ligga i hjärtat av Kålgården vid en av områdets äldsta och mest omtyckta platser, Aspholmen. Det är ett seniorboende för dig över 55 år som vill leva ett aktivt liv i ett centralt läge.

Att bo här innebär att du slipper alla bekymmer och kan fokusera på ditt eget välbefinnande. Bonum tar hand om den jobbiga biten med förvaltning mm och erbjuder en mängd tjänster som gör vardagen tryggare, bekvämare och trivsammare. Naturen och lugnet finns alltid nära inpå, på samma sätt som stadens möjligheter finns på bekvämt avstånd.

Kostnadsfri intresseanmälan

Anmäl intresse till det här projektet och håll dig uppdaterad om vad som händer. Det kostar ingenting och du förbinder dig inte till något köp. Säljaren informerar dig sedan fortlöpande om vad som händer. Anmäl därför intresse redan idag via den orange knappen.

Läs mer

Bekymmersfritt boende

Oavsett vilken bostadsrätt du väljer i Brf Aspholmen, gör du ett klokt val. Grundfilosofin i Bonums seniorboenden är att vardagens alla saker, sysslor och bestyr ska bli lite enklare för dig som boende. Du behöver inte bry dig om skötsel av byggnaden eller saker som gräsklippning och snöröjning. Det tar vi hand om.

Varje seniorboende har dessutom en Bonumvärd som kan hjälpa till med allt från flytthjälp, fönsterputsning och montering av möbler till att vattna blommorna när du är bortrest. Det är helt upp till dig hur du vill utnyttja Bonumvärdens tjänster. Bonumvärden hjälper även till med att anordna trevliga träffar och sociala aktiviteter. I våra övriga seniorboenden i Sverige är Bonumvärdarna mycket uppskattade och omtyckta. Det är lite som att ha en kompis som ser till att allt fungerar och att alla boende mår bra.

Välkommen att kontakta oss för mer information.

Naturligt lugn i stadsmiljö

På Kålgården finns naturen och lugnet alltid nära inpå, på samma sätt som stadens alla möjligheter finns på bekvämt avstånd. Brf Aspholmen kommer att ligga i mitten av allt detta, precis bredvid stadens enda bevarade utvärdshus, Aspholmen.

Vattenhålet mellan stad och sjö 

Bostadsrättsföreningen har fått sitt namn från utvärdshuset Aspholmen som uppfördes någon gång på 1780-talet, med grund från 1600-talet. På den tiden fungerade utvärdshuset som en oas för jönköpingsborna. Hit kom man för att ladda batterierna och ta det lugnt ett stenkast från det myllrande stadslivet. Det var samtidigt en central plats för stadens nöjesliv. Byggnaden är K-märkt och ska därmed bevaras för eftervärlden. Några hundra år senare förvaltar vi det arvet, fast i en annan tappning. Den nya byggnaden kommer att omslutas av Sotargatan, Västra Holmgatan och Fortuna

Bilder

Se alla bilder

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Säljstart Dot
 • Icon Byggstart Dot
 • Icon Visningslägenhet Dot
 • Icon Inredningsval Dot
 • Icon Inflyttning Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Förtur till våra nybyggda bostäder

  Riksbyggen Förtur

  Riksbyggen Förtur är en möjlighet för dig att se och välja nyproducerade bostäder i bostadsrätt och äganderätt innan de finns tillgängliga för allmänheten. För bara 200 kronor per person och år ökar du dina möjligheter att hitta din drömbostad i framtiden.

  Du samlar dina poäng över tid, och ju fler poäng du har, desto större chans har du att välja just den bostad som du vill ha i ett projekt.Genom att vara med i Riksbyggen Förtur får du förhandsinformation om de projekt du anmält intresse för. Du gör en intresseanmälan till det eller de projekt du vill ha mer information om. 

  Villkor Riksbyggen Förtur

 • Toggle

  Det här är Bonum

  Bonum seniorboende utvecklar nya lägenheter med bostadsrätt för dig som fyllt 55 år. Våra bostäder gör vardagen både enklare och vackrare. Konceptet består av tre delar – bostad, förvaltning och tjänster.

   

  Ett tryggt och modernt seniorboende

  Bonum är Riksbyggens varumärke och organisation för seniorboende. Oavsett vilket skede i livet du befinner dig i, finns här möjlighet till både lugn och ro och ett rikt socialt liv. På Bonum arbetar vi med seniorboende som en helhet, bestående av tre grundstenar.

   

  Bostaden

  Ljusa, luftiga och lättskötta lägenheter med hög standard. Här erbjuder vi ett tryggt, inbjudande och praktiskt hem, som är utformat för att fungera även om behoven med tiden förändras.

   

  Förvaltning 

  Vår förvaltning innefattar såväl teknisk och ekonomisk förvaltning som tillsyn, skötsel och städning av fastigheten och trädgården. Vår Bonumvärd kan, tillsammans med de boende, starta en rad gemensamma trivselaktiviteter.

   

  Tjänster

  Ett tjänsteutbud som gör tillvaron bekväm, enkel och trivsam. Med Bonumvärden finns hjälpen nära till hands och som boende köper du de tjänster som just du har behov av.

  Som boende i Bonum har du alltid en Bonumvärd nära till hands. Hon eller han kan hjälpa till att anordna grill- och vinkvällar, byta glödlampor, sätta upp gardiner, städa, tvätta fönster, möblera om och assistera vid olika typer av ärenden. Läs gärna mer här om alla fördelar med våra Bonumvärdar och hur tjänsten fungerar.

  Bonumvärden är en praktisk och social person som är knuten till seniorboendet – med en stor palett av tjänster att erbjuda de boende. Tjänsterna köps efter behov av den enskilde och är ett val, inte ett måste. Tack vare skatteavdraget för hushållsnära tjänster reduceras oftast den faktiska kostnaden.

  Bonumvärden kommer att finnas tillgänglig för föreningens räkning under en tid som motsvarar ca 2 timmar/vecka utöver den tid som Bonumvärden ägnar åt förvaltningstjänster.

   

  Bonumvärden kan bistå dig som boende med till exempel:

  Städning, fönsterputsning, kemtvätt

  Följa med till post, apotek, vårdcentral etc.

  Lösa vardagsproblem som till exempel byta glödlampa, sätta upp gardiner, montera hyllor och möblera om

  Tillsyn av lägenheten om den boende är bortrest

  Veckostädning, storstädning

  Hantverkshjälp

   

  Exempel på tjänster du kan beställa av din Bonumvärd

  • Blomvattning
  • Byta gardiner
  • Juridisk rådgivning
  • Flytta möbler
  • Hänga tavlor
  • Följa med på ärenden

   

  Bonumvärden ordnar gärna trevliga aktiviteter i huset som grillkvällar, vinprovningar och boule

   

  Vill du läsa mer om vad Bonum kan erbjuda?

 • Toggle

  Allmänna utrymmen

  När man flyttar till en vanlig lägenhet från en större bostad blir man ofta utan alla extra ytor för t ex träning, avkoppling och nöjen. Brf Aspholmen är raka motsatsen och har en mängd trevliga gemensamhetslokaler och allmänna utrymmen såsom festlokal, övernattningslägenhet, utegym, bastu, grovtvättstuga samt motionsrum.

 • Toggle

  Bakom öppna dörrar

  Lägenheten är din privata sfär och unika boning. Men det som händer runt omkring dina väggar är minst lika viktigt för att man ska må bra och trivas. I Brf Aspholmen finns en mängd gemensamma ytor och lokaler som du kan utnyttja själv eller med grannar och familj.

   

  Byggnaden rymmer gemensamhetslokaler för t ex styrelsemöten, middagar och fester. Du har även tillgång till ett motionsrum och en tilltagen bastu. Ute på gården finns dessutom ett utegym för den som vill leva ett aktivt liv i anslutning till lägenheten. Övernattningslägenheten kan utnyttjas av alla i byggnaden och bokas i förväg för dina gäster. I byggnaden finns dessutom en grovtvättstuga som kompletterar utrustningen i ditt badrum.

   

  • Gemensamhetslokal
  • Övernattningslägenhet
  • Utegym
  • Bastu
  • Grovtvättstuga
  • Motionsrum
 • Toggle

  Välkommen till ett hem skapat för bekvämlighet

  Tack för att du har intresserat dig för en bostad hos oss på Bonum. På resan fram till inflyttning vill vi att du ska få så bra vägledning och vara så välinformerad som möjligt. 

  I det här materialet tar vi upp vanliga frågeställningar och guidar dig på vägen. Vi vill dessutom uppmärksamma dig på nyttan och värdet av att leva och bo i en bostad från just Bonum samt berätta lite om vad det betyder att vara medlem i en bostadsrättsförening. Vi på Bonum bryr oss alltid lite extra. Om dig, din bostad och om miljön runt omkring dig. Vi har som en del av Riksbyggen en 70-årig erfarenhet av att ta långsiktigt ansvar. Och det är någonting som vi kommer att fortsätta med långt in i framtiden – en framtid som vi förhoppningsvis får dela med dig. 

   

  Bonum är en del av Riksbyggen

  Bonum är Riksbyggens varumärke och organisation för seniorboende. Det innebär att när du har att göra med Bonum så har du även tillgång till hela spektrat av Riksbyggens resurser, erfarenheter och kunskaper. 

   

  Att vara med i en bostadsrättsförening

  Att äga en bostadsrätt betyder att du dels har tillgång till din lägenhet, men också att du äger en andel i en bostadsrättsförening. Enkelt uttryckt är det en ekonomisk förening där de boende tillsammans äger eller förfogar över mark och byggnader. Det är också i föreningen som alla beslut som handlar om förvaltning och utveckling av de gemensamma delarna av föreningen - trapphus, gårdar, förrådsutrymmen och liknande - tas. 

   

  Så här går köpet till

  När du har bestämt dig för att köpa en bostad är första steget att teckna ett förhandsavtal och andra steget är ett så kallat upplåtelseavtal. Under den här tiden får du vara med och välja tillval och därmed vara med och utforma ditt framtida boende. Tiden mellan beslut om köp och inflyttning är olika lång, beroende på i vilket skede av utvecklingen av de nya bostäderna du kommer in som köpare. Du får information löpande om utvecklingen av ditt nya hem under tiden mellan avtal och inflyttning. 

   

  Förhandsavtal

  Ett av de första stegen på väg mot din nya bostad är att teckna ett förhandsavtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. Det garanterar dig som köpare rätt till en viss lägenhet. Avtalet grundas på föreningens kostnadskalkyl och är bindande. Om du skulle bryta avtalet är du skyldig att ersätta bostadsrättsföreningen för eventuella kostnader som kan ha uppstått. När du tecknar ditt förhandsavtal betalar du ett förskott som senare ses som en del av bostadens insats. 

   

  Upplåtelseavtal

  När föreningens slutliga ekonomiska plan är registrerad, tecknas ett upplåtelseavtal som innebär att du betalar en handpenning för din nya bostad. Det är ett bindande avtal där det vanliga är att du betalar 10% av insatsen – minus de pengar du har betalt vid tecknandet av förhandsavtalet. 

   

  Tillvalsavtal

  Du som är med tidigt i utvecklingsprocessen av de nya bostäderna har stor möjlighet att sätta personlig prägel på ditt framtida hem genom att välja tillval och i vissa fall påverka planlösningen. Vilka möjligheter att välja inredning du har, varierar beroende på vilket projekt du är intresserad av och i vilket skede du kommer in. Din personliga inredare kan berätta exakt vad som gäller för just ditt nya boende. Tillvalsavtalet är en separat uppgörelse mellan dig och Bonum/Riksbyggen och du betalar 25 % av tillvalskostnaderna när du gjort alla dina val och resterande 75 % betalas i samband med inflyttning. 

   

  Att bospara

  Det är inte nödvändigt att bospara för att köpa en bostad via Bonum. Men genom att spara till din bostad via Riksbyggen Bospar får du förtur till nybyggda bostäder i bra lägen över hela landet. Du väljer själv hur mycket du vill spara. För varje år du sparar hos oss, får du poäng som sedan används när intresseanmälningarna till de bostäder som du är intresserad av ska hanteras. Ju fler poäng du har, desto bättre ligger du till att få förtur att välja lägenhet i de projekt du är intresserad av. För mer information om Bospar, kontakta oss kostnadsfritt på 020-45 45 45 eller gå in på www.riksbyggen.se/bospar 

   

  Besiktning och garanti

  Innan du flyttar in i ditt nya hem gör en oberoende besiktningsman en slutbesiktning av bostaden – därefter gäller fem års garanti. Två år efter inflyttning görs en besiktning av din bostad där det kontrolleras om det har uppstått några fel som går att relatera till byggprocessen. Eventuella fel eller anmärkningar åtgärdas av Bonum/Riksbyggen utan kostnad för dig. Slutligen görs en avstämning vid garantitidens slut för att säkerställa att allt är i sin ordning. Information om hur besiktningen går till skickas ut till dig innan det första besiktningstillfället. 

   

  Tillträde och inflyttning

  Exakt när du kan flytta in meddelas senast fem månader i förväg. På dagen för tillträde ska slutbetalningarna för lägenheten inklusive dina tillval vara gjorda. När din betalning är erlagd får du nycklarna till ditt nya hem. För att förbereda dig på inflyttningen skickar vi i god tid innan ut information via nyhetsbrev eller ordnar informationskvällar.

Rumsbeskrivning

 • Toggle

  Hus

  Huskroppar med 4 till 5 våningar ovan mark. I bottenplanet finns förråd, teknik och parkering. 

 • Toggle

  Grundläggning

  Betongpålar. 

 • Toggle

  Stomme

  Stomme av betong.

 • Toggle

  Bjälklag

  Bottenplatta utgörs av platsgjuten betong. Våningsbjälklag av betong.

 • Toggle

  Ytterväggar

  Ventilerad fasadputs på skivor, regelstomme, plastfolie och invändig gipsskiva.

 • Toggle

  Yttertak

  Tätskiktsmatta/duk.

 • Toggle

  Fönster/fönsterdörrar

  Karm och fönsterbåge utvändigt klädd med aluminium. Isolerglas. 

 • Toggle

  Garage

  45 platser i varmgarage i gatuplan. 

 • Toggle

  Förråd

  Cykel och lägenhetsförråd (ca 4 m2) i gatuplan.

 • Toggle

  Entréer och trapphus

  Entrépartier i aluminium. Klinker i entréer och trapphus Dörr till lägenhet av säkerhetstyp. Postfack i entréplan. Hiss. 

 • Toggle

  Värme och ventilation

  Området är anslutet till kommunala fjärrvärmenätet. Vattenburen värme via radiatorer. Till- och frånluftsventilation. Individuell mätning på vatten och el. 

 • Toggle

  Installationer

  Gruppcentral med jordfelsbrytare. El-uttag 230 V i bad/dusch

 • Toggle

  Hall

  Golv: Klinker.
  Socklar: Vitmålade.
  Väggar: Målat på microlitväv.
  Övrigt: Porttelefon. Säkerhetsdörr med tittöga. Tidningsklämma alldeles utanför dörren. Kapphylla. I vissa lägenheter skjutdörrsgarderob enligt planritning. 

 • Toggle

  Kök

  Golv: Ekparkett.
  Väggar: Målat på microlitväv. Stänkskydd i kakel. Skåpsinredning på sockel.
  Inredning: Inbyggnadshäll, inbyggnadsugn och micro. Kyl- och frysenheter med överskåp. Diskmaskin. Fläktkåpa. Skåpsinredning med vita luckor. Bänkskivor i laminat med postformad kantlist. Diskho. Fönsterbänkar av polerad grå kalksten. Spotlight i tak. 

 • Toggle

  Vardagsrum

  Golv: Ekparkett
  Väggar: Målat på microlitväv.
  Inredning: Vita innerdörrar. Fönsterbänkar av polerad grå kalksten.

 • Toggle

  Sovrum

  Golv: Ekparkett
  Väggar: Målat på microlitväv.
  Inredning: Vita innerdörrar. Fönsterbänkar av polerad grå kalksten. Skjutdörrsgarderober. Övriga garderober i standardutförande, med luckor målade i vit kulör. Omfattning enligt planritning.

 • Toggle

  Klädkammare/klädgarderob

  Golv: Parkett
  Väggar: Målade väggar
  Inredning: Hyllsystem och klädstång. Skåpssnickerier enligt ritning. 

 • Toggle

  Bad och tvätt

  Golv: Klinker, komfortvärme
  Väggar: Helkaklat
  Inredning: WC, handfat med kommod, spegelbadrumsskåp med belysning. Duschhörna. Tvättmaskin, torktumlare och tvättbänk. Skåp över tvättutrusning enligt ritning. Handdukstork och badrumsbeslag. Spotlight i tak.

 • Toggle

  WC

  Golv: Klinkers
  Väggar: Helkaklat
  Inredning: WC, handfat, spegelbadrumsskåp med belysning. Badrumsbeslag. Spotlight i tak

 • Toggle

  WC/Dusch

  Golv: Klinkers
  Väggar: Helkaklat
  Inredning: WC, handfat, spegelbadrumsskåp med belysning. Duschhörna, handdukstork. Badrumsbeslag. Spotlight i tak. 

 • Toggle

  Balkong med inglasning

  Golv: Betong
  Väggar: Väggarna är beklädda med ekpanel, skärmväggar mellan balkongerna. Balkonginglasning. Inredning: Utomhusarmatur och vägguttag.

 • Toggle

  Uteplats med inglasning

  Golv: Betongplattor släta grå.
  Inredning: Utomhusarmatur och vägguttag.

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält
Maria Kjellgren Säljare