För en bättre upplevelse av Bonums webb använder vi cookies. Läs mer om hur vi använder cookies och behandlar personuppgifter.

Ok
Stäng sök
Försäljning pågår

Bonum Brf Pepparmyntan

Visning: 18 dec 2018, 16:30 - 18:00
Visningsevent med glöggmingel, välkommen till Peppargatan 32
Lägg till i kalender
Antal bostäder: 47
Rum & Kök: 2 - 5
Pris: 1 395 000 - 3 300 000 kr
Avgift: 2 613 - 5 476 kr
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Bonum Brf Pepparmyntan

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Om projektet

Inflyttningsklara bostadsrätter i Sörbyängen, Örebro

Välkommen till en bekvämare verklighet i västerläge. Nu finns det nyproducerade och inflyttningsklara bostäder till salu i Sörbyängen, strax söder om citykärnan i Örebro har vi på Riksbyggen byggt 47 trivsamma bostadsrätter. Perfekt för dig som fyllt 55 år och funderar på att köpa en ny bostad.

Först till kvarn!

Nu ger vi fler möjlighet att köpa sitt drömboende. Vi har sänkt insatsnivåerna i Bonum Brf Pepparmyntan och det finns en 4:a kvar som är en ordentligt prisreducerad. För endast 2 395 000 kr får du fyra rum och kök på tredje våningen med dubbla balkonger. Först till kvarn gäller – så missa inte chansen att hitta din drömlägenhet till ett fantastiskt pris. Tveka inte att boka dig för visning eller kom på en av våra öppna visningar. Kontakta vår säljare Catarina Tenor för mer information om du funderar på att köpa bostad i Örebro.

 • På grund av vägarbete är infarten från Karlsdalsallén avstängd så infart till Peppargatan kan endast ske via Ladugårdängen (Pålsbodagatan), Tybble (Studievägen) och Sörby (Flygaregatan).

Bostadsrätter - för dig som fyllt 55 år

Välkommen till en bekvämare verklighet i västerläge. Nu finns det bostäder till salu i Sörbyängen, strax söder om citykärnan i Örebro har Riksbyggen byggt 47 trivsamma bostadsrätter. Perfekt för dig som fyllt 55 år och funderar på att köpa en ny bostad. Det är något alldeles speciellt med nyproduktion och att vara den första som flyttar in i en lägenhet. Här finns möjlighet att flytta in i en färdigställd lägenhet med flexibelt inflyttningsdatum. Det finns lediga lägenheter från två till fyra rum och kök, samtliga med genomtänkta planlösningar och möblerbar balkong med ett oslagbart fritt läge mot Grönpepparparken.

Bo och trivs i Bonum seniorboende

Brf Pepparmyntan är en bostadsrättsförening där det finns fler ytor att använda än de som hör till den egna bostaden. Alla boende har tillgång till fullt utrustad gemensamhetslokal med kök och lokalen kan även hyras för enskilt bruk. Får ni gäster kan de inkvarteras i det bokningsbara övernattningsrummet med dubbelsäng och på den mysiga innergården kan ni slå er ned i orangeriet eller sittgrupperna runt om på innergården och njuta av en god bok eller kanske spela ett parti boule med grannarna. Bonum Brf Pepparmyntan är beläget på Peppargatan 32–40 i Sörbyängen, Örebro.

Passa på! Avgiftsfritt boende

Köper du en bostad i Bonum Brf Pepparmyntan är det flexibel inflyttning och fram till sista april 2019 bor du avgiftsfritt*.
I månadsavgiften ingår värme, bredband 100/100 Mbit/s, IP- telefoni och TV-paket lagom från Telia. Föreningen har individuell mätning med enskild debitering för vatten och hushållsel (IMD). Gemensam miljöbod med källsortering på innergården. Föreningen har tecknat gemensamt bostadsrättstillägg, vilket innebär att enskilda medlemmar inte behöver teckna eget bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.

*individuell, enskild mätning och debitering av förbrukat vatten och hushållsel tillkommer även under den hyresfria perioden.

Trygghetsfilosofin

Om något oförutsett händer ger vi dig skydd mot dubbla boendekostnader, framflyttad tillträdesdag och avbokningsskydd.

Vår trygghetsfilosofi

Lägenhetsväljare med priser

Klicka på bilden för att komma till lägenhetsväljaren där du kan se vilka lägenheter som är till salu samt planlösningar, priser och avgifter för samtliga lägenheter i projektet.

Huset i bostadsrättsföreningen Pepparmyntan i Örebro

Intresseanmälan

Kostnadsfri intresseanmälan

Anmäl intresse och håll dig uppdaterad om bostadsprojektet. Det kostar ingenting och du förbinder dig inte till något köp. Säljaren informerar dig sedan fortlöpande om vad som händer. Anmäl intresse via den orange knappen.

Läs mer

Nära naturen i Sörbyängen

Bonum Brf Pepparmyntan har vi byggt i ett vackert och fritt läge och här finns närhet till såväl naturområden som till matbutiker, vårdcentral, skol- och barnomsorg. För den golfintresserade ligger Örebro City Golf and Country Club med 18-håls golfbana, korthålsbana och klubbhus bara ett stenkast bort. Örebro city med stadens utbud av affärer och nöjen samt universitetsområdet når ni på 10 minuter med cykel.

Det finns gott om varierande aktiviteter inom kort avstånd, bland annat Sörbyskogen med dess motionsspår, Sörbybacken, Gustavsvik med dess välkända upplevelsebad, motionsanläggning och relaxavdelning, Backahallen med tennis- squash- och badmintonbanor samt flertalet fotbollsplaner och stora grönytor.

Med sitt fina läge, närhet till härliga promenadstråk och parker runt knuten är detta ett boende som överträffar det mesta.

Vad är Bonum?

Bonum är bostäder för dig som fyllt 55 år och är en del av Riksbyggen. Verksamhet bygger på tre delar; trygga bostäder, tjänsten Bonumvärd och förvaltning till föreningen. Att bo i ett Bonumhus innebär att bo i en modern och lättskött bostad utan praktiska bekymmer och underhåll. Dessutom är det lätt att vara social i ett Bonumhus – alla Bonumhus har en centralt placerad gemensamhetslokal och övernattningsmöjlighet för gäster. Lägenheterna i ett Bonumhus är ljusa, välplanerade och välutrustade och de har en genomgående hög standard. Alla bostäder har en rymlig balkong samt tvättmaskin och torktumlare i badrummet. I föreningen sköter Bonumvärden om fastigheten och bonumvärden kan också anlitas för att utföra små och stora tjänster.

Bekymmersfritt boende

Oavsett vilken lägenhet du väljer i Brf Pepparmyntan gör du ett klokt val. Grundfilosofin i Bonums bostäder är att vardagens alla saker, sysslor och bestyr ska bli lite enklare för dig som boende. Här behöver du inte bry dig om skötsel av byggnaden, gräsklippning eller snöröjning, det tar vi hand om.

Varje Bonumförening har dessutom en egen Bonumvärd som bland annat hjälper till med att anordna trevliga träffar och sociala aktiviteter för de boende i föreningen. Bonumvärden kan också anlitas för att utföra små och stora tjänster – som att vattna blommorna när du är bortrest, flytta tunga möbler, putsa fönster, veckostäda, installera internet, byta gardiner eller följa med till apoteket, matbutiker med mera – när helst du behöver det. Det är helt upp till dig om och hur du vill utnyttja bonumvärdens tjänster. Våra bonumvärdar i Örebro och runt om i övriga Sverige är mycket uppskattade och omtyckta. Det är lite som att ha en kompis som ser till att allt fungerar och att alla boende mår bra.

Välkommen till en bekvämare verklighet.
Bo bra - må bättre.

Bilder

Se alla bilder
Antal bostäder: 47
Rum & Kök: 2 - 5
Pris: 1 395 000 - 3 300 000 kr
Avgift: 2 613 - 5 476 kr
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Bonum Brf Pepparmyntan

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Säljstart Förtur Dot
 • Icon Säljstart Dot
 • Icon Byggstart Dot
 • Icon Visningslägenhet Dot
 • Icon Inredningsval Alla tillval gjorda Dot
 • Icon Inflyttning April 2018 Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Det här är Bonum

  Bonum seniorboende utvecklar nya lägenheter med bostadsrätt för dig som fyllt 55 år. Våra bostäder gör vardagen både enklare och vackrare. Konceptet består av tre delar – bostad, förvaltning och tjänster.

  Ett tryggt och modernt seniorboende

  Bonum är Riksbyggens varumärke och organisation för seniorboende. Oavsett vilket skede i livet du befinner dig i, finns här möjlighet till både lugn och ro och ett rikt socialt liv. På Bonum arbetar vi med seniorboende som en helhet, bestående av tre grundstenar.

  Bostaden

  Ljusa, luftiga och lättskötta lägenheter med hög standard. Här erbjuder vi ett tryggt, inbjudande och praktiskt hem, som är utformat för att fungera även om behoven med tiden förändras.

  Förvaltning

  Vår förvaltning innefattar såväl teknisk och ekonomisk förvaltning som tillsyn, skötsel och städning av fastigheten och trädgården. Vår Bonumvärd kan, tillsammans med de boende, starta en rad gemensamma trivselaktiviteter.

  Tjänster

  Ett tjänsteutbud som gör tillvaron bekväm, enkel och trivsam. Med Bonumvärden finns hjälpen nära till hands och som boende köper du de tjänster som just du har behov av.

  Som boende i Bonum har du alltid en Bonumvärd nära till hands. Hon eller han kan hjälpa till att anordna grill- och vinkvällar, byta glödlampor, sätta upp gardiner, städa, tvätta fönster, möblera om och assistera vid olika typer av ärenden. Läs gärna mer här om alla fördelar med våra Bonumvärdar och hur tjänsten fungerar.

  Bonumvärden är en praktisk och social person som är knuten till seniorboendet – med en stor palett av tjänster att erbjuda de boende. Tjänsterna köps efter behov av den enskilde och är ett val, inte ett måste. Tack vare skatteavdraget för hushållsnära tjänster reduceras oftast den faktiska kostnaden.

  Bonumvärden kommer att finnas tillgänglig för föreningens räkning under en tid som motsvarar ca 2 timmar/vecka utöver den tid som Bonumvärden ägnar åt förvaltningstjänster.

  Bonumvärden kan bistå dig som boende med till exempel:

  • Städning, fönsterputsning, kemtvätt
  • Följa med till post, apotek, vårdcentral etceteraLösa vardagsproblem som till exempel byta glödlampa, sätta upp gardiner, montera hyllor och möblera om
  • Tillsyn av lägenheten om den boende är bortrest
  • Veckostädning, storstädning
  • Hantverkshjälp

  Exempel på tjänster du kan beställa av din Bonumvärd

  • Blomvattning
  • Byta gardiner
  • Juridisk rådgivning
  • Flytta möbler
  • Hänga tavlor
  • Följa med på ärenden

  Bonumvärden ordnar gärna trevliga aktiviteter i huset som grillkvällar, vinprovningar och boule

  Vill du läsa mer om vad Bonum kan erbjuda?

 • Toggle

  Från A till Ö Brf Pepparmyntan

 • Toggle

  Allmänt

  Bonum Brf Pepparmyntan består av 47 lägenheter i bostadsrättform som färdigställdes i april 2018. Föreningen är fördelad på fyra trapphus och de boende i föreningen har tillgång till gemensamhetslokal, övernattningsrum, orangeri/växthus och boulebana.

  Alla lägenheter är enplanslägenheter med balkong. I varje lägenhet finns fullt utrustat kök med keramisk spishäll, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kombinerad kyl/frys alternativt kyl och frys i fullhöjd. I badrummen finns tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk ovan maskinerna samt två väggskåp för ytterligare förvaringsmöjligheter.

 • Toggle

  Bilparkering

  I föreningen finns 35 parkeringsplatser i carport och en plattsatt handikapparkering att hyra. Datumparkering på närliggande gator.

 • Toggle

  Cykelparkering

  Cykelställ finns vid entréerna mot Peppargatan och på innergården finns ett fristående cykelförråd, cykelparkering i carport med låsbar gallergrind och ett fristående cykelställ.

 • Toggle

  Grundläggning

  Isolerad pålad betongplatta på mark. Bjälklag och lägenhetsskiljande väggar i betong. Övriga ytterväggar är utfackningsväggar med en stomme av trä och stål.

 • Toggle

  Stomme

  Bjälklag, lägenhetsskiljande väggar utförs i betong. Övriga ytterväggar utförs som utfackningsväggar med en stomme av trä och stål.

 • Toggle

  Fasader och tak

  Fasad med ytskikt i huvudsakligen tegel och puts. Som ett återkommande filter mellan de tyngre fasaddelarna finns fasader i fjällpanelat skivmaterial, typ cembrit.
  Yttertak i gråsvart bandtäckt plåt vid tegel och panelväggar och vid putsfasader i aluzink.
  Samtliga fönster och glaspartier i huset, oavsett vilket väggutförande de sitter i är målade i en genomgående mellangrå kulör.
  Bodar och carportar har cembrit-skivor som fasadmaterial. Alla gårdshus på innergården har gröna tak av typ vegtech (Sedum).  

  Samtliga fönster och glaspartier i huset, oavsett vilket väggutförande de sitter i målas i en genomgående mellangrå kulör.

  Bodar och carportar har cembrit-skivor som fasadmaterial. Alla gårdshus på innergården har gröna tak av typ vegtech  (Sedum).

 • Toggle

  Balkong

  Balkonger med aluminiumräcke och vindskydd i form av glasskiva. På balkongen finns utebelysning, eluttag och galghängare. Balkongräcket har en höjd på 1100 mm.

 • Toggle

  Fönster och fönsterbänkar

  Fabriksmålade inåtgående trä/aluminiumklädda 3-glas fönster (2+1). Fönsterdörrar är försedda med fönsterbroms och barnspärr. Fönsterbänkar i mattpolerad natursten, placerade i fönstersmyg.

 • Toggle

  Innerväggar

  Generellt lägenhetsskiljande väggar i betong och även övriga bärande väggar är i betong. Innerväggar är gipsbeklädda med en regelstomme av trä/stål.

 • Toggle

  Dörrar

  Entrépartier till trapphus är med portautomatik och porttelefon. Entrédörrar till lägenheterna är säkerhetsdörrar med godkänd låsenhet i säkerhetsklass RC 2. Dörren till bostaden är utrustad med ringklocka och dörrkik. De invändiga lägenhetsdörrarna är vita släta innerdörrar.

 • Toggle

  Förråd

  Samtliga lägenheter har ett tillhörande varmförråd högst upp i huset (våning 5) på cirka 5-6 kvm (hissen går ända upp).

 • Toggle

  Mijöbod

  På innergården finns fristående miljöbod med källsortering.

 • Toggle

  Ventilation, värme, VA, El

  Ventilationssystem med gemensamt till- och frånluftssystem med värmeåtervinning. Huset är anslutet till fjärrvärmenätet och uppvärmningen sker genom vattenburet golvvärmesystem. Kommunalt vatten och avlopp. Individuell mätning och enskild debitering av förbrukat vatten och hushållsel. På del av tak och fasadväggar är solpaneler monterade och installerade.

 • Toggle

  Internet/tele/tv

  Uttag för internet/tele/tv finns i hall, kök, vardagsrum och sovrum. Fastigheten är ansluten via Telia med ett valt utbud för internet, telefoni och tv.

 • Toggle

  Årsredovisning

 • Toggle

  Stadgar

 • Toggle

  Ekonomisk plan

 • Toggle

  Förtur

  Riksbyggen Förtur

  Det här projektet har redan fördelats till förtursmedlemmar, men om du är intresserad av ett annat projekt som inte har säljstartat ännu kan du anmäla dig till Riksbyggen Förtur för att öka din möjlighet att välja din drömbostad. Som medlem i Riksbyggen Förtur får du inbjudan till säljstart för de projekt som du anmält intresse för innan de erbjuds till allmänheten, och du har större chans att välja just den bostad som du vill ha. Läs mer om Riksbyggen Förtur här!

Rumsbeskrivning

 • Toggle

  Hall

  Välkomnade entréhall med hatthylla och praktiskt klinker golv vid entrén. Säkerhetsdörr med titthål.

  Golv: Klinkergolv därefter parkett 14 mm 3-stavs, ek.
  Sockel: Träsockel ek.
  Vägg: Vitmålade väggar S-0500-N.
  Tak: Grängat vitt
  Övrigt: Hatthylla

 • Toggle

  Vardagsrum

  Vardagsrum med skjutparti ut till balkongen där den rörliga delen enkelt skjuts på insidan av den fasta. Skjutpartiet skapar rymd och släpper in ljus samtidigt som utsikten inifrån blir maximal.

  Golv: Parkett 14 mm 3-stavs, ek.
  Sockel: Träsockel ek.
  Vägg: Vitmålade väggar S-0500-N.
  Tak: Grängat vitt.
  Övrigt: Fönsterbänk i mattpolerad natursten i fönstersmyg.

 • Toggle

  Kök

  Kök med vita, släta köksluckor med rostfria handtag från Marbodal. Infälld led spotlights under väggskåpen, mjukstängande lådor och grå bänkskiva i laminat med underkantslimmad ho. Vitt kakel i halvförband ovan arbetsbänkar och hörnbox med ett eluttag och timer. Vita vitvaror från Bosch; glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin, kyl- och fryskombination alternativt kyl och frys i fullhöjd. Spiskåpa från Siemens.

  Golv: Parkett 14 mm 3-stavs, ek.
  Sockel: Träsockel ek.
  Vägg: Vitmålade väggar S-0500-N.
  Tak: Grängat vitt.
  Övrigt: Fönsterbänk i mattpolerad natursten i fönstersmyg.

 • Toggle

  Sovrum

  Sovrum med förvaringsmöjlighet i garderob/garderober. Fönster mot innergården och/eller Peppargatan.

  Golv: Parkett 14 mm 3-stavs, ek.
  Sockel: Träsockel ek.
  Vägg: Vitmålade väggar S-0500-N.
  Tak: Grängat vitt.

  Övrigt: Fönsterbänk i mattpolerad natursten i fönstersmyg.

 • Toggle

  WC/dusch/bad/tvätt

  Badrum
  Helkaklat badrum utrustat med vitt kommodskåp och spegelskåp med LED-belysning ovan. Förhöjd golvmonterad WC-stol, takdusch försedd med tak och handdusch och vikbar duschskärm i glas. Elektrisk handdukstork, tvättställsblandare, toalettpappershållare och handukshängare. Tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Bosch med vit arbetsbänk ovan maskinerna och två vita väggskåp. 

  Golv: Grå klinkerplattor 3003300
  Vägg: Vitt kakel 3003600
  Tak: Vitmålade tak

 • Toggle

  WC

  Alla lägenheter från tre rum och kök är utrustade med två toaletter. I treorna finns ett helkaklat badrum med dusch och en gästtoalett och i fyrorna finns två helkaklade badrum med dusch.

  Gästtoalett - tre rum och kök
  Gästtoalett med vitt kommodskåp, spegelskåp och vitt kakel ovan tvättställ. Förhöjd golvmonterad WC-stol, tvättställsblandare, handdukshängare och toalettpappershållare.

  Golv: Grå klinkerplattor 300x300.
  Vägg: Vitmålade väggar S-0500-N.
  Tak: Vitmålade tak.

  Badrum - fyra rum och kök
  Helkaklat badrum utrustat med vitt kommodskåp och spegelskåp med LED-belysning ovan. Förhöjd golvmonterad WC-stol, takdusch försedd med tak och handdusch och vikbar duschskärm i glas. Elektrisk handdukstork, tvättställsblandare, toalettpappershållare och handukshängare.

  Golv: Grå klinkerplattor 300x300. 
  Vägg: Vitt kakel 300x600. 
  Tak: Vitmålade tak.

Kommande visningar

Dra fingret sidleds i tabellen eller klicka på pilarna under för se fler kategorier.

Datum Tid Visningsadress
tis 18 dec 16:30 - 18:00 Visningsevent med glöggmingel, välkommen till Peppargatan 32 Spara i din kalender
Antal bostäder: 47
Rum & Kök: 2 - 5
Pris: 1 395 000 - 3 300 000 kr
Avgift: 2 613 - 5 476 kr
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Bonum Brf Pepparmyntan

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält