Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Bonums webb. Om cookies på bonum.se

Ok
Stäng sök
Försäljning pågår

Bonum Brf Pepparmyntan

Visning: 15 aug 2018, 16:30 - 17:15
Öppen visning, Peppargatan 38 våning 4
Lägg till i kalender
Antal bostäder: 47
Rum & Kök: 2 - 5
Pris: 1 500 000 - 3 300 000 kr
Avgift: 2 613 - 5 476 kr
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Bonum Brf Pepparmyntan

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Om projektet

Inflyttningsklara bostadsrätter i Sörbyängen, Örebro

Välkommen till Bonum Brf Pepparmyntan – en bostadsrättsförening för dig som har fyllt 55 år. Adressen är Peppargatan 32-40 och här erbjuds ljusa och moderna lägenheter, alla med balkong i fritt västerläge mot Grönpepparparken.

För dig som fyllt 55 år 

I Sörbyängen, strax söder om citykärnan i Örebro har Bonum byggt 47 trivsamma lägenheter i bostadsrättform för dig som är 55+.

Ta chansen att bli den första att flytta in i en av dessa nyproducerade och färdigställda lägenheter. Här välkomnar ett rofyllt boende med bra läge. Det finns lediga lägenheter från två till fyra rum och kök, samtliga med genomtänkta planlösningar och möblerbara balkonger med oslagbart, fritt läge åt väst.

Som boende i Brf Pepparmyntan har du fler ytor att använda än de som hör till den egna bostaden. På den mysiga innergården kan du slå dig ned i orangeriet eller sittgrupperna runt om och njuta av en god bok eller kanske spela ett parti boule med grannarna. Alla boende har tillgång till gemensamhetslokal med kök och lokalen kan även hyras enskilt för kalas eller fest. Får du gäster kan de inkvarteras i det bokningsbara övernattningsrummet.

Inflyttning sker enligt överenskommelse. Kontakta vår säljare  Catarina Tenor för mer information.

Passa på! Bo avgiftsfritt

Köper du en bostad i Bonum Brf Pepparmyntan bor du avgiftsfritt fram till sista april 2019 (individuell mätning och debitering av förbrukad vatten och el tillkommer dock).

Trygghetsfilosofin

Om något oförutsett händer ger vi dig skydd mot dubbla boendekostnader, framflyttad tillträdesdag och avbokningsskydd.

Vår trygghetsfilosofi

Lägenhetsväljaren 

Klicka på bilden för att komma till lägenhetsväljaren där du kan se priser, planlösningar och avgift för alla lägenheter i projektet.

Öppna lägenhetsväljare för Brf Pepparmyntan

Intresseanmälan

Kostnadsfri intresseanmälan

Anmäl intresse och håll dig uppdaterad om bostadsprojektet. Det kostar ingenting och du förbinder dig inte till något köp. Säljaren informerar dig sedan fortlöpande om vad som händer. Anmäl intresse via den orange knappen.

Läs mer

Nära naturen i Sörbyängen

Bonum Brf Pepparmyntan har vi byggt i ett vackert och fritt läge. I omgivningen finns Sörbyskogen med dess motionsspår, äventyrsbadet Lost city / Gustavsvik och för den golfintresserade finns en 18-håls parkbana bara ett stenkast bort. På 10 minuters cykeltur når du allt vad city har att erbjuda samtidigt som du kan välja att bara njuta av naturen strax utanför din dörr. Med sitt fina läge, närhet till mataffärer, vårdcentral, apotek, härliga promenadstråk och parker runt knuten är detta ett boende som överträffar det mesta.

Vad är Bonum?

Bonum är bostäder 

för dig som fyllt 55 år och är en del av Riksbyggen. Verksamhet bygger på tre delar; trygga bostäder, tjänsten Bonumvärd och förvaltning till föreningen. Att bo i ett Bonumhus innebär att bo i en modern och lättskött bostad utan praktiska bekymmer och underhåll. Dessutom är det lätt att vara social i ett Bonumhus – alla Bonumhus har en centralt placerad gemensamhetslokal och övernattningsmöjlighet för gäster. Lägenheterna i ett Bonumhus är ljusa, välplanerade och välutrustade och de har en genomgående hög standard. Alla bostäder har en rymlig balkong samt tvättmaskin och torktumlare i badrummet. I föreningen sköter Bonumvärden om fastigheten och bonumvärden kan också anlitas för att utföra små och stora tjänster.

Bekymmersfritt boende

Oavsett vilken bostadsrätt du väljer i Brf Pepparmyntan gör du ett klokt val. Grundfilosofin i Bonums seniorboenden är att vardagens alla saker, sysslor och bestyr ska bli lite enklare för dig som boende. Du behöver inte bry dig om skötsel av byggnaden eller saker som gräsklippning och snöröjning. Det tar vi hand om.

Varje bonumboende har dessutom en egen Bonumvärd. I föreningen sköter Bonumvärden om fastigheten och bonumvärden kan också anlitas för att utföra små och stora tjänster – som att flytta tunga möbler, fönsterputsning, installera internet, byta gardiner, vattna blommorna när du är bortrest eller följa med till apoteket – när helst du behöver det. Det är helt upp till dig hur du vill utnyttja Bonumvärdens tjänster. Bonumvärden hjälper även till med att anordna trevliga träffar och sociala aktiviteter. Våra bonumvärdar i Örebro och runt om i övriga Sverige är mycket uppskattade och omtyckta. Det är lite som att ha en kompis som ser till att allt fungerar och att alla boende mår bra.

Välkommen till vårt bekväma och bekymmersfria boende. 
Bo bra - må bättre.

 

Bilder

Se alla bilder
Antal bostäder: 47
Rum & Kök: 2 - 5
Pris: 1 500 000 - 3 300 000 kr
Avgift: 2 613 - 5 476 kr
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Bonum Brf Pepparmyntan

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Säljstart Förtur Dot
 • Icon Säljstart Dot
 • Icon Byggstart Dot
 • Icon Visningslägenhet Dot
 • Icon Inredningsval Alla tillval gjorda Dot
 • Icon Inflyttning April 2018 Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Förtur till våra nybyggda bostäder

  Riksbyggen Förtur

  Det här projektet har redan fördelats till förtursmedlemmar, men om du är intresserad av ett annat projekt som inte har säljstartat ännu kan du anmäla dig till Riksbyggen Förtur för att öka din möjlighet att välja din drömbostad. Som medlem i Riksbyggen Förtur får du inbjudan till säljstart för de projekt som du anmält intresse för innan de erbjuds till allmänheten, och du har större chans att välja just den bostad som du vill ha. Läs mer om Riksbyggen Förtur här!

 • Toggle

  Det här är Bonum

  Bonum seniorboende utvecklar nya lägenheter med bostadsrätt för dig som fyllt 55 år. Våra bostäder gör vardagen både enklare och vackrare. Konceptet består av tre delar – bostad, förvaltning och tjänster.

   

  Ett tryggt och modernt seniorboende

  Bonum är Riksbyggens varumärke och organisation för seniorboende. Oavsett vilket skede i livet du befinner dig i, finns här möjlighet till både lugn och ro och ett rikt socialt liv. På Bonum arbetar vi med seniorboende som en helhet, bestående av tre grundstenar.

   

  Bostaden

  Ljusa, luftiga och lättskötta lägenheter med hög standard. Här erbjuder vi ett tryggt, inbjudande och praktiskt hem, som är utformat för att fungera även om behoven med tiden förändras.

   

  Förvaltning 

  Vår förvaltning innefattar såväl teknisk och ekonomisk förvaltning som tillsyn, skötsel och städning av fastigheten och trädgården. Vår Bonumvärd kan, tillsammans med de boende, starta en rad gemensamma trivselaktiviteter.

   

  Tjänster

  Ett tjänsteutbud som gör tillvaron bekväm, enkel och trivsam. Med Bonumvärden finns hjälpen nära till hands och som boende köper du de tjänster som just du har behov av.

  Som boende i Bonum har du alltid en Bonumvärd nära till hands. Hon eller han kan hjälpa till att anordna grill- och vinkvällar, byta glödlampor, sätta upp gardiner, städa, tvätta fönster, möblera om och assistera vid olika typer av ärenden. Läs gärna mer här om alla fördelar med våra Bonumvärdar och hur tjänsten fungerar.

  Bonumvärden är en praktisk och social person som är knuten till seniorboendet – med en stor palett av tjänster att erbjuda de boende. Tjänsterna köps efter behov av den enskilde och är ett val, inte ett måste. Tack vare skatteavdraget för hushållsnära tjänster reduceras oftast den faktiska kostnaden.

  Bonumvärden kommer att finnas tillgänglig för föreningens räkning under en tid som motsvarar ca 2 timmar/vecka utöver den tid som Bonumvärden ägnar åt förvaltningstjänster.

   

  Bonumvärden kan bistå dig som boende med till exempel:

  Städning, fönsterputsning, kemtvätt

  Följa med till post, apotek, vårdcentral etc.

  Lösa vardagsproblem som till exempel byta glödlampa, sätta upp gardiner, montera hyllor och möblera om

  Tillsyn av lägenheten om den boende är bortrest

  Veckostädning, storstädning

  Hantverkshjälp

   

  Exempel på tjänster du kan beställa av din Bonumvärd

  • Blomvattning
  • Byta gardiner
  • Juridisk rådgivning
  • Flytta möbler
  • Hänga tavlor
  • Följa med på ärenden

   

  Bonumvärden ordnar gärna trevliga aktiviteter i huset som grillkvällar, vinprovningar och boule

   

  Vill du läsa mer om vad Bonum kan erbjuda?

   

 • Toggle

  Från A till Ö Brf Pepparmyntan

 • Toggle

  Allmänt

  Bonum Brf Pepparmyntan omfattar 47 lägenheter i bostadsrättform och färdigställdes i mitten av april 2018. Föreningen är fördelad på fyra trapphus och boende i föreningen har tillgång till gemensamhetslokal och övernattningsrum.
  Alla lägenheter är enplanslägenheter med balkong. I varje lägenhet finns fullt utrustat kök med keramisk spishäll, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kombinerad kyl/frys alternativt kyl och frys i fullhöjd. I badrummet finns tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk ovan maskinerna samt två väggskåp för ytterligare förvarings möjligheter. Alla lägenheter har ett varmförråd som är placerat högst upp i huset.
  Inom föreningen är det källsortering i separat miljöbod.

  Bilparkering

  Inom föreningen finns 35 p-platser i carport och en plattsatt HCP-parkering att hyra. Cykelparkering I anslutning till entréerna vid Peppargatan finns cykelställ och på innergården finns ett fristående cykelrum, ett cykelförråd med låsbar gallergrind samt ett utvändigt cykelställ.

  Balkong

  Balkonger med aluminumräcke och vindskydd i form av glasskiva. På vägg vid balkongerna finns belysning, eluttag och galghängare. Balkongräcken, höjd 1100 mm.

  Dörrar

  Entrépartier till trapphus med portautomatik och porttelefon. Entrédörrar till lägenheterna är säkerhetsdörrar med godkänd låsenhet i säkerhetsklass RC 2. Ringklocka och dörrkik. Invändiga lägenhetsdörrar är vita släta innedörrar

  Ventilation, värme, VA, el

  Husets ventilationssystem är ett gemensamt till- och frånluftssystem med värmeåtervinning. Huset ansluts till fjärrvärmenätet och uppvärmningen sker genom ett vattenburet golvvärmesystem. Huset ansluts till det kommunala vatten- och avloppsnätet. Individuell mätning av vatten och el. På del av taket och del av fasadväggar monteras och installeras solpaneler.

 • Toggle

  Bilparkering

  Totalt finns 35st p-platser i carport.

 • Toggle

  Cykelparkering

  I anslutning till carportar finns låsbara cykelställ under tak. Cykelställ finns även i anslutning vid entréer.

 • Toggle

  Grundläggning

  Isolerad pålad betongplatta på mark.

 • Toggle

  Stomme

  Bjälklag, lägenhetsskiljande väggar utförs i betong. Övriga ytterväggar utförs som utfackningsväggar med en stomme av trä och stål.

 • Toggle

  Fasader och tak

  Fasader med ytskikt i huvudsakligen tegel och puts. Som ett återkommande filter mellan de tyngre fasaddelarna finns också fasader i fjällpanelat skivmaterial, typ cembrit.

  Yttertak i gråsvart bandtäckt plåt vid tegel och panelväggar och vid putsfasader i aluzink.      

  Samtliga fönster och glaspartier i huset, oavsett vilket väggutförande de sitter i målas i en genomgående mellangrå kulör.

  Bodar och carportar har cembrit-skivor som fasadmaterial. Alla gårdshus på innergården har gröna tak av typ vegtech  (Sedum).

 • Toggle

  Balkong

  Balkonger med aluminumräcke och vindskydd i form av glasskiva. På vägg vid balkongerna finns belysning, eluttag och galghängare. Överliggare i avvikande kulör.

  Balkongräcken, höjd 1100 mm.

 • Toggle

  Fönster och fönsterbänkar

  Fabriksmålade inåtgående trä/aluminiumklädda 3-glas fönster (2+1 inåtgående fönster). Fönsterdörrar är försedda med fönsterbroms och barnspärr. Fönsterbänkar i mattpolerad natursten, placerad i fönstersmyg.

 • Toggle

  Innerväggar

  Generellt lägenhetsskiljande väggar i betong och övriga bärande väggar i betong. Övriga innerväggar utförs gipsbeklädda med en regelstomme av trä/stål.

 • Toggle

  Dörrar

  Entrépartier till trapphus med portautomatik och porttelefon.  Entrédörrar till lägenheterna är säkerhetsdörrar med godkänd låsenhet i säkerhetsklass RC 2. Ringklocka och dörrkik. Invändiga lägenhetsdörrar vita släta.

 • Toggle

  Ventilation, värme, VA, El

  Husets ventilationssystem är ett gemensamt till- och frånluftssystem med värmeåtervinning. Huset ansluts till fjärrvärmenätet och uppvärmningen sker genom ett vattenburet golvvärmesystem. Huset ansluts till det kommunala vatten- och avloppsnätet. Individuell mätning av varmvatten och el.

  På del av taket och ev. del av fasadväggar monteras och installeras solpaneler.

 • Toggle

  Internet/tele/tv

  Uttag för internet/tele/tv i kök, hall, sovrum och vardagsrum. Fastigheten ansluts till Telia med ett valt utbud för internet, telefoni och tv.

 • Toggle

  Stadgar

 • Toggle

  Ekonomisk plan

Rumsbeskrivning

 • Toggle

  Entré

  Välkomnade entréhall med hatthylla och praktiskt klinker golv vid entrén. Säkerhetsdörr med titthåll.

  Golv: Klinkergolv
  Sockel: Träsockel ek.
  Vägg: Vitmålade väggar S-0500-N.
  Tak: Grängat vitt
  Övrigt: Hatthylla

 • Toggle

  Hall

  Från entrén når man vidare in i hallen.

  Golv: Parkett 14 mm 3-stavs, ek.
  Sockel: Träsockel ek.
  Vägg: Vitmålade väggar S-0500-N.
  Tak: Grängat vitt

 • Toggle

  Vardagsrum

  Vardagsrum med underbart ljusinsläpp och utgång till balkong. Skjutdörrar där den rörliga delen skjuts enkelt på insidan av den fasta. Skjutdörren skapar rymd och släpper in ljus samtidigt som utsikten inifrån blir maximal.

  Golv: Parkett 14 mm 3-stavs, ek.
  Sockel: Träsockel ek.
  Vägg: Vitmålade väggar S-0500-N.
  Tak: Grängat vitt.
  Övrigt: Fönsterbänk i fönstersmyg.

 • Toggle

  Kök

  I köket är det vita, släta köksluckor med rostfria handtag från Marbodal. Infälld led spotlights under väggskåpen, mjukstängande lådor och grå bänkskiva i laminat med underkantslimmad ho. Stilfullt vitt kakel i halvförband ovan arbetsbänkar och hönrbox med ett eluttag och timer. Vita vitvaror från Bosch; glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin, kyl- och fryskombination alternativt kyl och frys i fullhöjd. Spiskåpa från Siemens.

  Golv: Parkett 14 mm 3-stavs, ek.
  Sockel: Träsockel ek.
  Vägg: Vitmålade väggar S-0500-N.
  Tak: Grängat vitt.
  Övrigt: Fönsterbänk i fönstersmyg.

 • Toggle

  Sovrum

  Rofyllda sovrum med garderob/garderober beroende på bostad därtill har sovrummen fönster mot Peppargatan eller mot föreningens fina innergård

  Golv: Parkett 14 mm 3-stavs, ek.
  Sockel: Träsockel ek.
  Vägg: Vitmålade väggar S-0500-N.
  Tak: Grängat vitt.
  Övrigt: Fönsterbänk i fönstersmyg.

 • Toggle

  WC/dusch/bad/tvätt

  Helkaklat stilrent badrum med tvättmaskin och torktumlare från Bosch. Vit praktisk arbetsbänk ovan maskinerna och vita väggskåp som ger ytterligare förvaringsmöjligheter.
  Vitt kommodskåp med tvättställ och spegelskåp med LED-belysning ovan. Förhöjd golvmonterad WC-stol. Takdusch med tak och handdusch och vikbar duschskärm i glas. Elektisk handdukstork och tvättställsblandare. Badrummet är även utrustat med toalettpappershållare och handukshängare.

  Golv: Grå klinkerplattor 300x300
  Vägg: Vitt kakel 300x600
  Tak: Vitmålade tak

 • Toggle

  WC

  I föreningen har alla bostäder från 3 rum och kök dubbla toaletter.
  3 rum och kök i föreningen är utrustat med ett helkaklat badrum med dusch och tvättmöjlighet samt en gästtoalett. 4 rum och kök har två helkaklade badrum med dusch, varav ett är försett med tvättmöjligheter.

  Gästtoalett - 3 rum och kök
  Vitt kommodskåp med tvättställ, spegelskåp och kakel ovan tvättställ. Förhöjd golvmonterad WC-stol. Tvättställsblandare, handukshängare och toalettpappershållare.
  Golv: Grå klinkerplattor 300x300
  Vägg: Vitmålade väggar S-0500-N.
  Tak: Vitmålade tak.

  Duschrum - 4 rum och kök
  Dusch med takdusch med tak och handdusch och vikbar duschskärm i glas. Vitt kommodskåp med tvättställ och spegelskåp ovan. Förhöjd golvmonterad WC-stol. Elektrisk handukstork, tvättställsblandare handukshängare och toalettpappershållare.
  Golv: Grå klinkerplattor 300x300
  Vägg: Vitt kakel 300x600
  Tak: Vitmålade tak.

Antal bostäder: 47
Rum & Kök: 2 - 5
Pris: 1 500 000 - 3 300 000 kr
Avgift: 2 613 - 5 476 kr
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Bonum Brf Pepparmyntan

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält