För en bättre upplevelse av Bonums webb använder vi cookies. Läs mer om hur vi använder cookies och behandlar personuppgifter.

Ok
Stäng sök
Försäljning pågår

Bonum Brf Aromabacken

Antal bostäder: 32
Rum & Kök: 2 - 4
Pris: 1 895 000 - 4 295 000 kr
Avgift: 3 949 - 6 158 kr
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Bonum Brf Aromabacken

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Om projektet

Seniorbostäder i Båstad

Välkommen till Brf Aromabacken och 32 nya, fina bostadsrätter för dig som fyllt 55 år. Efter succén med Brf Apelgården bygger Bonum seniorboende ytterligare 32 fina bostadsrätter med hög standard.

Moderna och ljusa lägenheter i Båstad

Lägenheterna är fördelade på två hus med utsikt över Hallandsåsens sluttning och Båstads natursköna omgivningar. Alla lägenheter har minst en generös balkong eller uteplats som ger dig ett extra rum från tidig vår till sen höst.

De moderna och rymliga bostadsrätterna erbjuder öppna och ljusa planlösningar som tillsammans med härliga balkonger och trevliga uteplatser skapar ett boende med gott om plats för ett skönt liv.

Lägenhetsväljare

Klicka på  bilden för att komma till lägenhetsväljaren där du kan se priser, planlösningar och avgift för samtliga lägenheter.

Kostnadsfri intresseanmälan

Anmäl intresse till det här projektet via den orange knappen och håll dig uppdaterad om vad som händer. Det kostar ingenting och du förbinder dig inte till något köp. Säljaren informerar dig sedan fortlöpande om vad som händer.

Ett nytt hem vid havet i Båstad

I idylliska Båstad på en höjd längs med Trollbäcken, med strålande utsikt över grönskan bygger Bonum 32 fina bostadsrätter för seniorer. De två husen som är fyra våningar höga har fasader i ljust tegel med kontrasterande detaljer.

Bonum bygger alltid i närheten av service och så är det även i Båstad. Bara 500 meter till köpcentrum med matbutik, apotek och bibliotek. Det är även nära stadens centrum där du kan koppla av med en kopp kaffe på stadens caféer eller besöka någon trevlig restaurang.

Läs mer

Lika vackert ute som inne

Bonum Brf Aromabacken i Båstad har sammanlagt 32 lägenheter om två till fyra rum och kök. Lägenheterna är genomtänkta in i minsta detalj med gedigna material, generösa fönster och högt till tak. Öppna planlösningar och sköna trägolv utan trösklar. Du får ett bekvämt och härligt hem där ljus och rymd gemensamt för alla bostäder.

Köken, som är funktionella och inbjudande, ligger nära andra sociala ytor som matplats och vardagsrum, så att det är roligt att laga mat tillsammans och enkelt att umgås.

På balkongerna och uteplatserna finns det plats för uteliv, fika och härliga stunder. Självklart finns det förvaringsutrymmen. Med skjutdörrar eller klädkammare organiserar du vardagens alla saker på ett smidigt sätt.

Badrummen är helkaklade, väl upplysta och rymliga med torktumlare och tvättmaskin som standard. Alla material, från kakel och klinker till fönsterbänkar och parkettgolv är valda med omsorg, så att de är lätta att sköta.

Är du med i en tidig fas av byggprocessen har du möjlighet att välja inredningsdetaljer ur Bonums fina inredningsprogram där dessutom många inredningsval är kostnadsfria.

Bekvämt seniorboende i Båstad

Brf Aromabacken ligger perfekt till för allt detta bara en kort promenad från centrum. Ändå är det lugnt här bland fruktträd, fågelsång och promenadvägar. De två husen, som ligger skyddade av Hallandsåsen, har Bjärehalvöns sköna natur precis utanför dörren. Till föreningen hör en grön gård med kryddodling, uteplatser och bänkar omgivna av bokhäckar och bersåer. Det här är en fin plats för en trevlig pratstund med grannar och vänner. Du får trädgård utan trädgårdsarbete. Bonumvärden öppnar upp för ny gemenskap genom de roliga aktiviteterna som hen arrangerar i gemensamhetslokalen. Visst är känslan av att vara den första som flyttar in fantastisk, fjärilar i magen och en förväntan om framtiden!

Bilder

Se alla bilder
Antal bostäder: 32
Rum & Kök: 2 - 4
Pris: 1 895 000 - 4 295 000 kr
Avgift: 3 949 - 6 158 kr
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Bonum Brf Aromabacken

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Säljstart Förtur Dot
 • Icon Säljstart Dot
 • Icon Byggstart Dot
 • Icon Inredningsval Dot
 • Icon Inflyttning November 2018 Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Bofakta- och inredningsbroschyr

  Bofakta- och inredningsbroschyr

 • Toggle

  Förtur

  Riksbyggen Förtur

  Vill du öka din möjlighet att välja din drömbostad? Som medlem i Riksbyggen Förtur får du inbjudan till säljstart för de projekt som du anmält intresse för innan de erbjuds till allmänheten, och du har större chans att välja just den bostad som du vill ha. Läs mer om Riksbyggen Förtur här!

 • Toggle

  Omgivningen

  Brf Aromabacken ligger i Trollbäcksområdet i Båstad. Kvarteret befinner sig i en nyexploaterad del av centrala Båstad. Lokaliserade på en före detta fruktodling ligger Bonums två nya bostadshus för seniorboende. Brf Aromabacken är sista etappen av två, där intilliggande brf Apelgården utgör första etappen. Tomten omges mestadels av bostäder och är belägen en bit upp på Hallandsåsens sluttning. I tomtens direkta närhet ligger Båstads handelstorg med butiker, restauranger, bibliotek samt busstorg. Det centrala läget ger en god närhet till den service Båstad har att erbjuda.

 • Toggle

  Husen

  Brf Aromabacken består av två bostadshus om fyra plan med indragna takvåningar. De innehåller totalt 32 lägenheter av varierande storlek från 2-4 RoK mellan 67 m2-116 m2. Bostadshusen är placerade som fria volymer i en överblickbar trädgård med karaktär av fruktträdgård. Bostadshusen ligger i östvästlig riktning och har således långsidor mot norr och söder. Alla lägenheter har uteplats eller balkong mot söder, en del lägenheter även i andra väderstreck.

  Lägenheternas förråd, placerade på souterrängplan, nås enkelt via hiss.

  I det norra husets souterrängplan har de boende tillgång till gemensamma utrymmen. Gemensamma utrymmen är tvättstuga, gemensamhetslokal och övernattningslägenhet.

 • Toggle

  Den gemensamma utemiljön

  Tomten sluttar i sydöstlig riktning ner mot intilliggande Örebäcken. Branten är terrasserad med en naturlig friväxande vegetation. Den gemensamma uteplatsen vetter mot terrasseringen och har utsikt över omgivningen med Örebäcken i fokus. För att fånga upp och bibehålla den gamla karaktären av fruktodling kommer fruktträd planteras på grönområdet.

  Träden, växterna och gräsytan mellan husen, skapar en fin plats att vistas på och blir också ett blickfång där man kan följa årstidernas gång från lägenheterna. Med sittmöjligheter och uteplatser, blir gården en naturlig samlingspunkt för de boende.

  Gatumiljön är uppdelad i en mer allmän gata i väster, vilken ansluter till en lokalgata i söder som leder ut mot Aromavägen, som erbjuder en god tillgänglighet till bostadshusen, samt en mer privat plattbelagd gårdsgata som gränsar till bostadshusens respektive entréer. Till väster om tomten finns en gång- och cykelväg som leder mot centrum.

 • Toggle

  Parkering och miljöstation

  I nära anslutning till entréerna finns handikapparkering, miljöstation och cykelparkering. Parkering av bilar sker huvudsakligen på den västra delen av tomten, närmst Vångavägen.

 • Toggle

  Bostaden

  Bostäderna har breda och välplanerade vardagsrum, ofta i kombination med matplats och kök. Arbetsytor nås från flera håll, vilket gör det naturligt att umgås kring hemmets hjärta, köket. Den privata lägenhetsdelen har i nästan alla lägenheter det större sovrummet i direkt förbindelse med badrum och är utrustade med generösa skjutdörrsgarderober eller klädkammare. Ett andra sovrum dimensionerat för en mindre dubbelsäng finns i de större lägenheterna. Ytskikt på golv och väggar är av hög kvalité och flera valmöjligheter finns. Badrum som vetter mot yttervägg är försedda med fönster och i de större lägenheterna finns även ett gäst-WC (ibland med dusch). För att öka ljusinsläppet finns överljus placerade ovanför en del av innerdörrarna. Hörnlägenheterna har dessutom dagsljus från tre väderstreck. Alla lägenheter har minst en uteplats, balkong eller takterrass.

 • Toggle

  Grundläggning

  Källargrund. Båda husen utförs i souterräng.

 • Toggle

  Fasader

  Bostadshusen har ett antal tegelmurar i mörkt tegel, mellan vilka det finns ljusa partier med vädergrå träpanel, inslag av svart plåt, fönster och balkonger. Översta våningen kläs till största delen i träpanel förutom gavlarna där tegelmurarna fortsätter upp och fångar in taket. På detta sätt, samt med hjälp av den indragna takvåningen, luckras byggnadsvolymerna upp.

 • Toggle

  Fönster

  Fönster och fönsterdörrar är utvändigt av ytbehandlad aluminium och invändigt av vitmålat trä.

 • Toggle

  Yttertak

  Taket är ett låglutande papptak.

 • Toggle

  Balkonger/uteplatser/terrasser

  Samtliga lägenheter har tillgång till minst en rymlig balkong eller uteplats i söderläge som i huvudsak är kopplade till bostadens vardagsrum. Utgångar till balkong finns även från sovrum där så är möjligt. Det större lägenheterna är genomgående och har även balkong i norr med direktkontakt till köket. Samtliga balkonger har möjlighet till inglasning, det samma gäller uteplatserna. Taklägenheterna har även generösa takterrasser mot norr av vilka några är inglasningsbara. Ovan takvåningens balkonger finns en stålram som ger möjlighet att låta växtlighet klättra och ge svalkande skugga soliga dagar.

  Inglasningar finns som tillval på uteplats, balkong samt terrass. Inglasning utförs på ett elegant sätt med våningshöga glas, utan vertikala profiler. Observera att inglasningen inte är helt tät mot vind och vatten och därför ska betraktas som en utemiljö.

 • Toggle

  Entréer och trapphus

  Huvudentréerna till bostadshusen nås från gårdsgatan och de skyddas av ett skärmtak. Lägenheternas postboxar är placerade på markplan och i nära anslutning till trapphusen. Trapphusen är ljusa och luftiga med ett glasparti som går hela vägen från markplan till takvåning. Golvet beläggs med klinkerplattor och på bottenplan sitter ljusa klinkerplattor på väggen för att skapa en hållbar och välkomnande entrémiljö. Den rymliga hissen stannar på samtliga plan inklusive souterrängplanet.

  Entréerna mot gatan har ett tydligt uttryck med sina portiker i tegel. Stora glaspartier ger mycket ljusinsläpp till trapphusen. Utanför entréerna finns ett skärmtak som väderskydd. Invid entréerna finns cykelställ och grönska.

 • Toggle

  Rumshöjd

  Rumshöjden för Brf Aromabacken är generellt ca 2,7meter med enstaka inslag av försänkningar på grund av installationer eller av konstruktionsskäl. Rumshöjd i våtutrymmen är generellt något lägre och ligger på ca 2,4meter.

 • Toggle

  Innerdörrar och lägenhetsdörrar

  Innerdörrar är vita. Lägenhetsdörren är en säkerhetsdörr med dörrblad i ekfanér. Lägenhetsdörrarna förses med tittöga.

 • Toggle

  Tillgänglighet

  Speciellt fokus har lagts på att utforma bostäder och gemensamma utrymmen med hänsyn till äldres krav på tillgänglighet. Entrédörrarna är försedda med kodlås samt automatisk dörröppnare och öppnas enkelt med beröringsfri bricka. Likaså öppnas invändiga dörrar till gemensamma utrymmen med beröringsfri bricka. Tunga dörrar är försedda med automatisk dörröppnare. Samtliga lägenheter når lägenhetsförråd på souterrängplanen via trappa och hiss. På souterrängplanen finns laddningsplatsen för eldrivna rullstolar.

 • Toggle

  Barnsäkerhet

  Barnsäkerhet kommer att uppfyllas och utformas så att barn kan röra sig säkert inom bostadshusen och inne på gården.

 • Toggle

  Brandsäkerhet

  Respektive lägenhet utförs som en egen brandcell vilket försvårar att en eventuell brand sprids vidare i huset. Varje lägenhet förses med nätanslutna brandvarnare med batteribackup. Trapphusen är utformade för att säkerställa god utrymning vid händelse av brand.

 • Toggle

  Väggar

  Lägenhetsskiljande väggar består i huvudsak av betong. I en del lägenheter kan även vissa innerväggar vara av betong. Övriga innerväggar är uppbyggda av stålreglar och gipsskivor.

  Fasadmaterial är i huvudsak tegel och träpanel. Ytterväggar vid balkonger och på takvåning är klädda med träpanel.

 • Toggle

  Avfallshantering

  Köksinredningen har ett diskbänkskåp med källsorteringskärl vilket möjliggör sopsortering i flera olika fraktioner. Från innergården når man det separata miljörummet för sophantering.

 • Toggle

  Gemensamma lokaler

  På souterrängplan i det södra bostadshuset ligger en gemensamhetslokal med pentry och handikapp-WC. Gemensamhetslokalen om 60 m² utgör basen för spontan samvaro och har entré från trapphuset. I denna del av huset har föreningen också en gemensam övernattningslägenhet om 31 . Intill gemensamhetslokalen ligger en tvättstuga med större tvättmaskin, mangel, torkskåp, vask och arbetsbänk.

 • Toggle

  Cykelparkering

  Utvändiga cykelställ kommer att finnas på gården.

 • Toggle

  Bilparkering

  Det finns 19 parkeringsplatser på tomten varav 2 st är handikappanpassade och 1 st avsedd för gästparkering. Resterande parkeringar finns i anslutning till fastigheten.

 • Toggle

  Lägenhetsförråd

  Till varje lägenhet följer även ett lägenhetsförråd. Dessa är placerade på souterrängplanen dit även hissen går. Storlekarna varierar mellan 5-8 m2.

 • Toggle

  El

  Fastigheten förses med en gemensam mätare för den totala elenergiförbrukningen. Elförbrukningen mäts separat för respektive lägenhet och debiteras vidare till respektive bostadsrättsinnehavare. Elcentralerna i lägenheterna utförs i separata skåp med utrymme för media (data, telefon, tv), huvudbrytare, jordfelsbrytare, automatsäkringar och elmätare.

 • Toggle

  Tv/Tele/Data

  Lägenheterna är utrustade med porttelefon samt en mediacentral för telefon, tv och datakommunikation, som är integrerad i elcentralen. Uttag för telefon, tv och data finns i samtliga rum och är placerade bredvid eluttag Detta ger de boende möjlighet att välja var man önskar att ha funktion för telefon, tv och datakommunikation inom lägenheten. För Brf Aromabacken kommer man dra in öppet stadsnät vilket ger en bra flexibilitet för de boende i val av tv/tele/data leverantör.

 • Toggle

  Vatten och avlopp

  Varm- respektive kallvattenförbrukning mäts separat för respektive lägenhet och debiteras vidare till respektive bostadsrättsinnehavare.

 • Toggle

  Värme och ventilation

  Fastigheten byggs med en välisolerad stomme och beräknas ha lägre energiförbrukning än gällande myndighetskrav. Värmedistributionen (fjärrvärme) sker med ett vattenburet värmesystem med traditionella värmeelement (radiatorer).

  Luftbehandlingssystemet utförs som ett mekaniskt från- och tilluftssystem med värmeväxling (FTX), med ett fläktrum på souterrängplan. Spiskåpan har infälld belysning.

Rumsbeskrivning

 • Toggle

  Entré

  Golv: Klinker 300x300 mm

  Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit

  Vägg: Målad, underbehandlad yta, vit

  Tak: Målat, vitt

  Övrigt: Kapphylla, skjutdörrsgarderob med vit fyllning och silverfärgad profil eller golvskåp med vit lucka som garderob, städskåp, linneskåp

 • Toggle

  Kök

  Golv: Askparkett, mattlackerad 3-stav

  Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit.
  Sockel under köksinredning alu-look

  Vägg: Målad, underbehandlad yta, vit.
  Stänkskydd av kakel ovan arbetsbänk, 100x300 mm

  Tak: Målat, vitt

  Övrigt: Vitvaror från Siemens
  Rostfri kyl/frys eller rostfri kyl och frys.
  Induktionshäll.
  Spiskåpa, inbyggd fläktmotor
  Inbyggnadsugn i högskåp.
  Inbyggnadsmikro i högskåp.
  Helintegrerad diskmaskin
  Kökssnickerier, slät vit lucka med dämpade luckor och lådor. Handtag i rostfri look.
  Bänkskiva av laminat med kantlist i alu-look
  Undermonterad diskbänk
  Belysning under överskåp
  Fast takarmatur
  Fönsterbänk av kalksten

 • Toggle

  Vardagsrum

  Golv: Askparkett, mattlackerad 3-stav

  Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit

  Vägg: Målad, underbehandlad yta, vit

  Tak: Målat, vitt

  Övrigt: Fönsterbänk av kalksten

 • Toggle

  Sovrum

  Golv: Askparkett, mattlackerad 3-stav

  Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit

  Vägg: Målad, underbehandlad yta, vit

  Tak: Målat, vitt

  Övrigt: Fönsterbänk av kalksten
  Garderob med vit lucka eller skjutdörrsgarderob med vit fyllning och silverfärgad profil

 • Toggle

  Badrum

  Golv: Klinkerplattor 100x100mm, mörkgrå, matt
  Golvbrunn

  Vägg: Kakelplattor 200x200 mm, vit, blank

  Tak: Målat, vitt

  Tillval: Komfortvärme

  Övrigt: Takbelysning                                                                                                                               Vägghängd förhöjd WC-stol
  Vägghängt tvättställ med demonterbar kommod
  Spegel ovan tvättställ med belysningsramp
  Väggskåp, vitt
  Duschdörrar, frostat glas. 2st dörrar
  Väggskåp, vitt, ovan bänkskiva över tvättmaskin och torktumlare
  Bänkskiva av laminat med kantlist i alu-look
  Tvättmaskin
  Torktumlare
  Elansluten handdukstork
  Toalettpappershållare
  Handdukskrokar

 • Toggle

  Gäst WC

  Golv: Klinkerplattor 100x100 mm, mörkgrå, matt

  Vägg: Kakelplattor 200x200 mm, vit, blank

  Tak: Målat, vitt

  Övrigt: Takbelysning                                                                                                                             Vägghängd förhöjd WC-stol
  Vägghängt tvättställ
  Spegelskåp ovan tvättställ med belysningsramp
  Toalettpappershållare
  Handdukskrokar

  Tillval: Komfortvärme

 • Toggle

  Gäst WC/ Dusch

  Golv: Klinkerplattor 100x100 mm, mörkgrå, matt

  Vägg: Kakelplattor 200x200 mm, vit, blank

  Tak: Målat, vitt

  Tillval: Komfortvärme

  Övrigt: Takbelysning                                                                                                                               Vägghängd förhöjd WC-stol
  Vägghängt tvättställ
  Spegelskåp ovan tvättställ med belysningsramp
  Toalettpappershållare
  Elansluten handdukstork
  Handdukskrokar

 • Toggle

  Klädkammare/Skjutdörrsgarderober

  Golv: Askparkett, mattlackerad 3-stav

  Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit

  Vägg: Målad, underbehandlad yta, vit

  Tak: Målat, vitt

  Övrigt Klädkammare med klädhylla och klädstång
  Skjutdörrsgarderober med vit fyllning och silverfärgad profil. I skjutdörrsgarderoben finns konsolsystem mm. Konsolsystem (bärlister och hängskenor), klädhylla och klädstång
  En linneskåpsdel per lägenhet med trådbackar
  Ett städskåp per lägenhet

 • Toggle

  Balkong

  Golv: Trätrall

  Vägg: Trä, strukturerad grå

  Tak: Betong

  Övrigt: Aluminiumräcke, svart
  Eluttag 
  Belysning på vägg

  Tillval: Inglasning

 • Toggle

  Takterrass

  Golv: Trätrall

  Vägg: Trä, vädergrå
  Svart plåt

  Övrigt: Aluminiumräcke, svart
  Eluttag
  Belysning på vägg

  Tillval: lägenhet <100m2: Inglasning

 • Toggle

  Uteplats, entrévåning

  Golv: Trätrall

  Vägg: Trä, strukturerad grå

  Tak: Betong

  Övrigt: Eluttag
  Belysning på vägg

  Tillval: Inglasning

Antal bostäder: 32
Rum & Kök: 2 - 4
Pris: 1 895 000 - 4 295 000 kr
Avgift: 3 949 - 6 158 kr
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Bonum Brf Aromabacken

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält