För en bättre upplevelse av Bonums webb använder vi cookies. Läs mer om hur vi använder cookies och behandlar personuppgifter.

Ok
Stäng sök
Slutsålt

Bonum Brf Anemonen

Om projektet

Bonum seniorbostäder i Dalby

Bonums nya seniorboende ligger centralt i Dalby med service och kommunikationer inom nära räckhåll. Välkommen till Brf Anemonen för dig som fyllt 55 år.

Bonum brf Anemonen- ett modern seniorboende i centrala Dalby

I ett Bonumhus är det lätt att leva, lägenheterna är välplanerade och genomtänkta. I föreningen finns såväl övernattningslägenhet för gäster och vänner som en gemensamhetslokal, med bastu, där du kan träffa andra i huset när du själv önskar. Här bor man inte bara som senior, man lever livet. Hur det goda livet ser ut för just dig vet vi förstås inte, men vill du njuta mer av tillvaron kan det vara läge för en bostad som inte kräver något av dig för att fungera. Ett hem där allt är vackert, genomtänkt och smart planerat redan från början. Där du är fri att leva som du vill och trivs från första dagen. 

Läs mer

Natur och friluftsliv

Runt omkring Dalby finns en mängd vackra naturområden att välja på för den som vill komma ut i skog och mark. Dalby söderskog, som 1918 blev Sveriges första nationalpark, är känd för sin intensiva vårblomning. Knivsåsen bjuder på slående utsikt och möjlighet till bad i det gamla stenbrottet.

I Skrylleskogen finns promenadstigar och motionsslingor och dessutom gym och bastu. Här hittar man också Rögle dammar som på 1800-talet anlades för att förse Lund med dricksvatten. Numera bedrivs här istället sportfiskeverksamhet.

Historia

Heligkorskyrkan är en av Nordens äldsta stenkyrkor, grundlagd år 1060 under den danske kungen Svend Estridsens tid. 1060-1066 var Dalby stift och säte åt biskop Egino. Då biskop Henrik av Lund dog 1066 uppgick Dalby i Lunds stift och Egino flyttade sitt säte dit.

Få förtur till Riksbyggens bostäder.

Vid säljstarten får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur välja lägenheter först. Valen hanteras sedan utefter antal förturspoäng. Ju tidigare du registrerar dig till Riksbyggen Förtur desto fler poäng hinner du samla inför säljstarten. Läs mer om Riksbyggen Förtur här.

Bilder

Se alla bilder

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Säljstart Förtur Dot
 • Icon Säljstart Dot
 • Icon Byggstart Dot
 • Icon Visningslägenhet Dot
 • Icon Inredningsval Dot
 • Icon Inflyttning Oktober 2015 Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Förtur till våra nybyggda bostäder

  Riksbyggen Förtur

  Riksbyggen Förtur är en möjlighet för dig att se och välja nyproducerade bostäder i bostadsrätt och äganderätt innan de finns tillgängliga för allmänheten. För bara 200 kronor per person och år ökar du dina möjligheter att hitta din drömbostad i framtiden.

  Du samlar dina poäng över tid, och ju fler poäng du har, desto större chans har du att välja just den bostad som du vill ha i ett projekt. Genom att vara med i Riksbyggen Förtur får du förhandsinformation om de projekt du anmält intresse för. Du gör en anmälan till det eller de projekt du vill ha mer information om. 

  Villkor Riksbyggen Förtur

 • Toggle

  Det här är Bonum

  Bonum seniorboende utvecklar nya lägenheter med bostadsrätt för dig som fyllt 55 år. Våra bostäder gör vardagen både enklare och vackrare. Konceptet består av tre delar – bostad, förvaltning och tjänster.

   

  Ett tryggt och modernt seniorboende

  Bonum är Riksbyggens varumärke och organisation för seniorboende. Oavsett vilket skede i livet du befinner dig i, finns här möjlighet till både lugn och ro och ett rikt socialt liv. På Bonum arbetar vi med seniorboende som en helhet, bestående av tre grundstenar.

   

  Bostaden

  Ljusa, luftiga och lättskötta lägenheter med hög standard. Här erbjuder vi ett tryggt, inbjudande och praktiskt hem, som är utformat för att fungera även om behoven med tiden förändras.

   

  Förvaltning 

  Vår förvaltning innefattar såväl teknisk och ekonomisk förvaltning som tillsyn, skötsel och städning av fastigheten och trädgården. Vår Bonumvärd kan, tillsammans med de boende, starta en rad gemensamma trivselaktiviteter.

   

  Tjänster

  Ett tjänsteutbud som gör tillvaron bekväm, enkel och trivsam. Med Bonumvärden finns hjälpen nära till hands och som boende köper du de tjänster som just du har behov av.

  Som boende i Bonum har du alltid en Bonumvärd nära till hands. Hon eller han kan hjälpa till att anordna grill- och vinkvällar, byta glödlampor, sätta upp gardiner, städa, tvätta fönster, möblera om och assistera vid olika typer av ärenden. Läs gärna mer här om alla fördelar med våra Bonumvärdar och hur tjänsten fungerar.

  Bonumvärden är en praktisk och social person som är knuten till seniorboendet – med en stor palett av tjänster att erbjuda de boende. Tjänsterna köps efter behov av den enskilde och är ett val, inte ett måste. Tack vare skatteavdraget för hushållsnära tjänster reduceras oftast den faktiska kostnaden.

  Bonumvärden kommer att finnas tillgänglig för föreningens räkning under en tid som motsvarar ca 2 timmar/vecka utöver den tid som Bonumvärden ägnar åt förvaltningstjänster.

   

  Bonumvärden kan bistå dig som boende med till exempel:

  Städning, fönsterputsning, kemtvätt

  Följa med till post, apotek, vårdcentral etc.

  Lösa vardagsproblem som till exempel byta glödlampa, sätta upp gardiner, montera hyllor och möblera om

  Tillsyn av lägenheten om den boende är bortrest

  Veckostädning, storstädning

  Hantverkshjälp

   

  Exempel på tjänster du kan beställa av din Bonumvärd

  • Blomvattning
  • Byta gardiner
  • Juridisk rådgivning
  • Flytta möbler
  • Hänga tavlor
  • Följa med på ärenden

   

  Bonumvärden ordnar gärna trevliga aktiviteter i huset som grillkvällar, vinprovningar och boule

   

  Vill du läsa mer om vad Bonum kan erbjuda?

 • Toggle

  Bofaktabroschyr

 • Toggle

  Inredningsbroschyren

 • Toggle

  Omgivningen

  Seniorboendet är beläget i centrala Dalby med direkt närhet till service och ett levande samhälle. Tomten avgränsas i norr av Hällestadsvägen, i öster av Skolgatan och i söder av bostäder. I väster ligger Dalby centrum. Omgivningen består mestadels av bostadshus. Marken lutar kraftigt, ett par meter från tomtens norra del till den södra, det mesta av denna lutning tas upp i det norra husets souterrängplan.

 • Toggle

  Byggnaderna

  Seniorboendet består av 41 lägenheter fördelade på tre flerbostadshus. Husen mot Hällestadsvägen och Skolgatan har två fulla våningsplan. Det större huset, inne i kvarteret, har fyra fulla våningsplan samt en indragen takvåning. Lägenhetsstorlekarna varierar mellan två rum och kök till fyra rum och kök. De gemensamma utrymmena, såsom grovtvättstuga, gemensamhetslokal och övernattningslägenhet ligger lätt tillgängliga in mot gården i det norra husets souterrängplan.
  Byggnaderna placeras som fria volymer i en lummig men samtidigt överblickbar trädgård och skapar ett gemensamt grönt gårdsrum för bostäderna. Befintlig vegetation i tomtgräns kompletteras med nya häckar, plank och träd, för att bygga vidare på intilliggande villabebyggelses struktur och samtidigt markera gränsen mellan privat mark och allmän plats. Fasader i ljus puts ansluter till byggnadssättet runtomkring. Byggnadsvolymerna löses upp och ges ett lättare intryck genom balkonger placerade på hörn och en på alla sidor indragen takvåning. Takvåningen utförs i lättare material. Vid balkonger där man vistas nära fasaden byts putsen ut mot träpanel. Carportar och miljöhus utförs i lätta träkonstruktioner med gröna moss-sedumtak.

 • Toggle

  Den gemensamma gården

  Byggnadernas placering skapar ett tydligt privat gårdsrum. Genom att placera de gemensamma utrymmena in mot gården, med en uteplats i söderläge, samt vända en del entréer till husen mot gårdssidan skapas förutsättningar för en social sammanhållning runt gården. Detta ökar både trivseln och tryggheten och ger en daglig rörelse och aktivitet där.

 • Toggle

  Bostaden

  Bostäderna varierar i storlek, den minsta lägenheten är en yteffektiv tvåa på 61,5m2 och den största lägenheten är en fyra på 120m2. Det finns tvåor på 78m2 som med en extra innervägg blir till en trevlig trea. Treor finns i storlekarna 78m2 – 103m2. En del treor kan bli till fyror om en extra innervägg väljs. Fyror finns i storlekarna 102,5m2 – 120m2. De flesta lägenheterna är genomgående eller har fönster i flera väderstreck vilket ger goda ljusförhållanden i bostaden. Takvåningens lägenheter har i de flesta fall dagsljus från tre väderstreck och tillgång till generösa takterrasser. Alla lägenheter har tillgång till rymliga uteplatser som kan möbleras med bord och stolar. En del lägenheter har till och med två balkonger. Utgång till uteplats finns alltid från vardagsrum och många gånger även från kök eller sovrum. De boende har i flera lägenheter möjlighet att själv vara med och påverka utformningen av bostadens planlösning. Rumsstorlek och antal rum kan förändras efter behov och önskemål genom att vissa av innerväggarna kan väljas till eller ifrån. Bostäderna har genomgående kvaliteter såsom breda och väl möblerbara vardagsrum, ofta i kombination med matplats och kök. Köken har ofta arbetsytor som går att nå från flera håll vilket främjar samvaro kring denna centrala funktion. Den privata lägenhetsdelen har i nästan alla lägenheter det större sovrummet i direkt förbindelse med bad (innehållande wc/dusch/tvätt) och klädkammare alternativt generösa skjutdörrsgarderober. I de större lägenheterna finns också ett wc (gästwc med dusch) och ett andra sovrum dimensionerat för en liten dubbelsäng. I flera fall placeras överljus över dörrar vilket ger dagsljus till kapprum och hallar. Samtliga lägenheter har som grundutförande vita väggar och snickerier samt ljusa parkettgolv i alla rum förutom i bad och wc som har klinker. Lägenheterna är utrustade med tvättmaskin och torktumlare. Köken har diskmaskin, kyl och frys (kombinerad kyl/frys i de mindre lägenheterna), induktionshäll samt högskåp med inbyggd ugn och mikro.

 • Toggle

  Grundläggning

  Bottenplatta på mark samt i ett av husen källare med väggar av betong.

 • Toggle

  Fasader

  Byggnadernas exteriör består i huvudsak av ljus puts med inslag av träpanel vid balkonger och på den indragna takvåningen. Fönster och fönsterdörrar är i kulör lika träpanel eller vita.

 • Toggle

  Fönster

  Fönster och fönsterdörrar är utvändigt av aluminium och invändigt av vitmålat trä.

 • Toggle

  Yttertak

  Låglutande papptak.

 • Toggle

  Balkonger/uteplatser/terrasser

  Balkonger/uteplatser/takterrasser är orienterade i de soliga väderstrecken, söder och väster. Alla lägenheter har stora balkonger, ofta i två väderstreck och kan inglasas som tillval.

 • Toggle

  Entréer och trapphus

  Entréerna till husen är tydliga och vänder sig mot gata och parkering alternativt mot gården. Vägen från gata och parkering till entré är kort vilket underlättar orientering och skapar trygghet. De generöst glasade trapphusfasaderna ger god överblick och fina ljusinsläpp till trapphuset. En bänk inomhus gör det möjligt att invänta färdtjänst eller taxi i skydd från vädret och bidrar till ökad trygghet. Väggarna i trapphusen är ljusa och golven är belagda med klinker. Trappor och vilplan är belagda med cementmosaik. Postboxar finns på bottenvåningen och vid trapphusentréerna finns kodlås och porttelefon.

 • Toggle

  Väggar

  Ytterväggar består av betong och även de flesta lägenhetsskiljande väggarna. Även innerväggar av betong förekommer. Övriga väggar är uppbyggda av regelstomme med gipsskivor. Takvåningens väggar är samtliga med regelstomme.

 • Toggle

  Rumshöjd

  Enligt myndighetskraven skall rumshöjden i bostadsrum vara minst 2,4m. Rumshöjden i Brf Anemonen är i huvudsak 2,6m, takvåningarna har en rumshöjd på 2,5m.

 • Toggle

  Innerdörrar

  Innerdörrar är släta och vitmålade som standard. Tamburdörren/lägenhetsdörren är av typen "säkerhetsdörr".

 • Toggle

  El

  Varje lägenhet är försedd med jordfelsbrytare och automatsäkringar. Bostadsrättsföreningen kan teckna ett fördelaktigt avtal med en nätägare och elleverantör för samtliga lägenheter. Elförbrukningen mäts separat för respektive lägenhet. Bostadsrättsföreningen fakturerar vidare till respektive bostadsrättsinnehavare för dennes elförbrukning via exempelvis avgiftsavin.

 • Toggle

  TV/Tele/Data

  Uttag för TV samt tele och data i respektive sov-, vardagsrum och kök. Nätet kan tas i bruk först efter att operatör är kontrakterad genom bostadsrättsföreningens försorg. Lägenheterna är utrustade med porttelefon.

 • Toggle

  Tillgänglighet

  Speciellt fokus har lagts på att utforma bostäder och gemensamma utrymmen med hänsyn till äldres krav på tillgänglighet. I anslutning till trapphuset finns i två av husen ett laddningsrum för eldrivna rullstolar.

 • Toggle

  Barnsäkerhet

  Barnsäkerhet kommer att uppfyllas och utformas så att barn kan röra sig säkert inom byggnaden samt inne på gården.

 • Toggle

  Brandsäkerhet

  Respektive lägenhet utförs som egen brandcell vilket betyder att lägenheten är avskild på sådant sätt att en brand där hindras att sprida sig till en annan del av byggnaden under en viss tid. Varje lägenhet förses med nätanslutna brandvarnare med batteribackup. I de två lägre husen har varje bostad två utrymningsvägar; via trapphus och via fönster/balkong med hjälp av räddningstjänstens stegutrustning. I det högre huset är trapphuset utformat så att det fungerar som enda utrymningsväg.

 • Toggle

  Avfallshantering

  Separata byggnader för sophantering finns placerade nära trapphusentréer och innehåller sortering för flera olika fraktioner. Köksinredningen har ett diskbänkskåp med källsorteringskärl.

 • Toggle

  Gemensamma lokaler

  Gemensamma utrymmen som gemensamhetslokal, övernattningslägenhet och grovtvättstuga är placerade i det norra husets souterrängplan in mot gården. Detta gör att rummen får dagsljus och är överblickbara från gården. Entré till dessa utrymmen finns både från husets gårdssida och från gatusida. Gemensamhetslokalen med kök och wc/dusch utgör basen för spontan samvaro och är också hemvist för Bonumvärden. I anslutning till gemensamhetslokalen finns en bastu. Lägenhetsförråd finns i det norra husets källare samt på gården.

 • Toggle

  Cykelparkering

  Utvändiga cykelställ finns på ett flertal platser på gården.

 • Toggle

  Bilparkering

  Bostadsrättsföreningen förfogar över 44 p-platser. P-platserna går att hyra av föreningen. De är placerade i närheten av trapphuseentréerna och är fördelade på flera platser i tomtens periferi för att ge en bilfri gårdsmiljö. Parkeringarna är överblickbara från bostadshusen.

 • Toggle

  Vatten och Avlopp

  Varm- respektive kallvattenförbrukningen mäts separat för respektive lägenhet. Bostadsrättsföreningen fakturerar vidare till respektive bostadsrättsinnehavare för dennes varm- respektive kallvattenförbrukning via exempelvis avgiftsavin.

 • Toggle

  Värme och ventilation

  Vattenburen värme med radiatorer. Fastigheten värms upp med gas. Ventilation med FTX-system. Värmeåtervinning med värmeväxlare i till- och frånluftsaggregat. Köken i lägenheterna utrustas med spiskåpa som har inställbart grund- och forceringsflöde med automatisk återställning.

Rumsbeskrivning

 • Toggle

  Entré

  Golv: Ekparkett
  Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit
  Vägg: Målning, NCS S 0502-Y, vit
  Tak: Målas
  Övrigt: Kapphylla/Skjutdörrsgarderob med städskåpsdel

 • Toggle

  Vardagsrum

  Golv: Ekparkett
  Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit
  Vägg: Målning, NCS S 0502-Y, vit
  Tak: Målas
  Övrigt: Fönsterbräda av natursten

 • Toggle

  Sovrum

  Golv: Ekparkett
  Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit
  Vägg: Målning, NCS S 0502-Y, vit Tak: Målas
  Övrigt: Fönsterbräda av natursten
  Skjutdörrsgarderob med skensystem (bärlister och hängskenor), klädhylla, klädstång samt linneskåpsdel med trådbackar (typ fabrikat Elfa)

 • Toggle

  Klädkammare

  Golv: Ekparkett
  Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit
  Vägg: Målning, NCS S 0502-Y, vit
  Tak: Målas
  Övrigt: Skensystem (bärlister och hängskenor), klädhylla, klädstång samt linneskåpsdel med trådbackar (typ fabrikat Elfa)

 • Toggle

  Kök

  Golv: Ekparkett
  Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit
  Vägg: Målning, NCS S 0502-Y, vit Stänkskydd av kakel ovan arbetsbänk, 100 x 300 mm liggande, 4 valfria färger
  Tak: Målas
  Övrigt: 2 RoK: Kyl/frys h=1850 mm, rostfri
  3-4 RoK: Kyl h=1800 mm, rostfri
  Frys h=1800 mm, rostfri
  Induktionshäll
  Rostfri inbyggnadsugn i högskåp
  Rostfri inbyggnadsmikro i högskåp
  Helintegrerad diskmaskin
  Kökssnickerier släta, vita
  Belysning under väggskåp
  Bänkskiva av laminat
  Spisfläkt med front i rostfritt
  Infällda spotlights i tak
  Fönsterbräda av natursten

 • Toggle

  Bad

  Golv: Klinker 100 x 100 mm, 5 valfria färger
  Eluppvärmd komfortvärme i golv med termostat
  Golvbrunn
  Vägg: Kakel 200 x 200 mm, vit matt
  Tak: Målning NCS S 0500-N, vit
  Övrigt: Vägghängd förhöjd WC-stol
  Vägghängt tvättställ med demonterbar kommod
  Spegel ovan tvättställ med belysningsramp
  Duschskärmvägg av glas, vikbar
  Väggskåp, vita, ovan bänkskiva vid TM/TT
  Tvättmaskin
  Torktumlare
  Bänksskiva av laminat
  Eluppvärmd handdukstork
  Toalettpappershållare
  Handdukskrokar
  Infällda spotlights i tak

 • Toggle

  WC

  Golv: Klinker 100 x 100 mm
  Eluppvärmd komfortvärme i golv med termostat
  Golvbrunn
  Vägg: Kakel 200 x 200 mm, vit matt
  Tak: Målning NCS S 0500-N, vit
  Övrigt: Vägghängd förhöjd WC-stol
  Vägghängt tvättställ
  Spegelskåp med belysning
  Duschskärmvägg av glas, vikbar
  Eluppvärmd handdukstork
  Toalettpappershållare
  Handdukskrokar
  Infällda spotlights i tak

 • Toggle

  Balkong

  Golv: Betong
  Vägg: Träpanel
  Tak: Betong
  Övrigt: Balkongräcke i aluminium
  Belysning och eluttag

 • Toggle

  Takterrass

  Golv: Betong
  Vägg: Träpanel
  Tak: Markis
  Övrigt: Balkongräcke i aluminium
  Belysning och eluttag

 • Toggle

  Uteplats

  Golv: Marksten
  Vägg: Träpanel
  Tak: Betong
  Övrigt: Belysning och eluttag

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält
Camilla Lundström Säljare