För en bättre upplevelse av Bonums webb använder vi cookies. Läs mer om hur vi använder cookies och behandlar personuppgifter.

Ok
Stäng sök
Försäljning pågår

Bonum Brf Idrottsplatsen

Antal bostäder: 49
Rum & Kök: 2 - 4
Pris: 1 345 000 - 3 995 000 kr
Avgift: 3 752 - 5 547 kr
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Bonum Brf Idrottsplatsen

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Om projektet

Seniorbostäder i Höganäs

I vackra Höganäs, vid före detta idrottsplatsen Julivallen planerar vi för 49 stycken seniorbostäder för dig som fyllt 55 år, Bonum seniorboende. Här bor du med närhet till havet och småbåtshamnen.

Om Idrottsplatsen i Höganäs

Vi planerar bygga tre tegelhus med fyra, fem respektive sex våningar. Allt från välplanerade tvåor på 54,5 kvadratmeter, till större fyror på 89,5 kvadratmeter. Lägenheterna är ljusa och trivsamma och med en generös takhöjd på 2,7 meter. Alla lägenheter har inglasad balkong eller egen uteplats. Takvåningarna har även egna takterrasser med härlig kvällssol. 

Trygghetsfilosofin

Om något oförutsett händer ger vi dig skydd mot dubbla boendekostnader, framflyttad tillträdesdag och avbokningsskydd.

Vår trygghetsfilosofi

Lägenhetsväljare

Hitta din bostad och jämför alla lägenheter i projektet. Klicka på bilden här nedanför att komma till lägenhetsväljaren.

Läs mer

Om lägenheterna

Lägenheterna har öppna planlösningar och sköna parkettgolv utan trösklar. Köken är välplanerade, välutrustade och stilrena och gränsar till andra sociala ytor som matplats och vardagsrum.

De kaklade badrummen är fräscha och rymliga och rymmer både tvättmaskin och torktumlare. Lägenheterna har gott om smarta förvaringsutrymmen och du har dessutom ett eget förråd i förrådsbyggnad på gården. I flertalet lägenheter finns det också gäst-WC.

Gemensamhetslokal med trevlig uteplats finns i ett av husen och övernattningslägenhet. I anslutning till fastigheten finns parkeringsplatser/carportar och plats för cyklar.

Ett skönt liv vid havet i Höganäs

På en av Skånes bättre platser bygger vi andra etappen, 49 bostadsrätter för dig som fyllt 55 år. Husen vid Norra Månstorpsvägen i Höganäs ligger i en fin del av staden och bara ett par hundra meter från havet. De tre tegelhusen blir fyra, fem respektive sex våningar och alla lägenheter har balkonger eller uteplatser. Takvåningarna har takterrasser som är gjorda för uteliv.

I Höganäs kan du vandra mellan idylliska gatuhus, propra egnahemsvillor, flerfamiljshus i femtiotalsfunkis och gamla industribyggnader som fått nytt liv. Närmaste vägen till havet går genom lugna villakvarter och tar endast några minuter. Fortsätter du längs strandkanten når du snart Kvickbadet och den populära småbåtshamnen. För dig som bosätter dig här kan varje dag bli en dag med naturupplevelser, aktiviteter och ett rikt socialt liv.

Bostadsrätter med hållbara material

Riksbyggen erbjuder ett modernt boende med hög miljöprofil. Inne i husen vittnar många små men viktiga detaljer om att Riksbyggen tänker längre. Hållbara och beprövade material används, och lägenheterna är noga planerade. Som långsiktig aktör är vi med och tar ansvar för bostadsrättsföreningens ekonomiska och tekniska förvaltning. Denna samverkan gör att det är lite enklare att bo och leva i våra hus.

Genom ett stort mått av nytänkande utvecklar vi projekt och tjänster som bidrar till ett mer hållbart samhälle. Vårt engagemang stannar inte vid att vi själva vet att allt är utvecklat ur ett hållbarhetsperspektiv du som kund ska verkligen uppleva att vi adderar ett mervärde så du känner dig trygga med oss på Riksbyggen.

Kostnadsfri intresseanmälan

Anmäl intresse till det här projektet via den orange knappen och håll dig uppdaterad om vad som händer. Det kostar ingenting och du förbinder dig inte till något köp. Säljaren informerar dig sedan fortlöpande om vad som händer.

Bilder

Se alla bilder
Antal bostäder: 49
Rum & Kök: 2 - 4
Pris: 1 345 000 - 3 995 000 kr
Avgift: 3 752 - 5 547 kr
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Bonum Brf Idrottsplatsen

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Säljstart Förtur Dot
 • Icon Säljstart Dot
 • Icon Byggstart Juni 2018 Dot
 • Icon Inredningsval Januari/februari 2019 Dot
 • Icon Inflyttning Vår/sommar 2020 Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Omgivningen och husen

  Omgivningen
  Brf Idrottsplatsen ligger på den gamla Idrottsplatsen Julivallen centralt i Höganäs. Här skapas en attraktiv boendemiljö med omedelbar närhet till Öresund, småbåtshamnen, service- och affärsutbudet i Höganäs. Området erbjuder fin rekreation med sin närhet både till park med dess grönska och hav med dess sandstränder, kallbadhus och båtliv.

  Som nära granne är den gamla Folkparken som bevarats till vissa delar och rustats upp till andra med sin grönska och växlighet en trevlig omgivning. På Brf Idrottsplatsens sida om Norra Månstorpsvägen bevaras delar av grönskan och parken i utkanten av den gamla idrottsplatsen och delar av muren och dess fina entré kommer rama in området vackert. 

  Husen
  Brf Idrottsplatsen, består av tre hus, 4-, 5- och 6- våningar där översta våningen på var och ett delvis är indragen. Bostadsrättsföreningen består av 49 lägenheter mellan två till fyra rum och kök i tre byggnader. Utöver detta finns gemensamma utrymmen såsom gemensamhetslokal, övernattningslägenhet, grovtvättstuga och miljörum.

 • Toggle

  Gårdarna och bostaden

  De gemensamma gårdarna
  Man når de tre gemensamma gårdarna genom de genomgående entréerna. Rosplantering, pergola och spaljéer ger tillsammans med väderskydd vid cykelparkeringarna möjlighet till avskildhet, skugga och insynsskydd. De olika träden, växterna och gräsytan ger en fin plats att vistas i men också ett blickfång där man kan följa årstidernas gång från lägenheten. Med en boulebana, sittmöjligheter och uteplatser blir utemiljön en naturlig samlingspunkt för de boende.

  Bostaden
  Bostäderna varierar i storlek från cirka 55 kvadratmeter till cirka 90 kvadratmeter för att kunna uppfylla olika boendes behov. Planlösningarna för de individuella lägenheterna har arbetats fram så att de ska kunna anpassas efter olika önskemål. Gemensamt för alla lägenheter är att de är ljusa och rymliga med generös takhöjd om cirka 2,70 meter. På översta våningen i respektive hus finns några unika lägenheter med takterrasser. Ytskikt på golv och väggar är av hög kvalité och flera valmöjligheter finns.

 • Toggle

  Grundläggning och fasader

  Grundläggning
  Bottenplatta på mark.

  Fasader
  Byggnaden är till största del klädd i tegel vilket ger en beständig och tålig fasad. Teglet är från ljus grå till melerad mellangrå ton. Vid balkongerna är det stående träpanel. Fönstren i byggnaden har en varm kulör, vilket står i vackert samspel med teglet. De stora fönstren skapar en fin rytmik i fasaden och tillsammans med balkong- och terrassdörrar ger de fint ljus och rymd i lägenheterna. Entrépartierna till byggnaden är i aluminium och försedda med automatisk öppning.

 • Toggle

  Fönster och yttertak

  Fönster
  Fönster och fönsterdörrar är utvändigt av aluminium och invändigt att vitmålat trä.

  Yttertak
  Låglutande papptak. Skärmtak över cykelställ.

 • Toggle

  Balkonger/uteplatser/terrasser

  Alla balkonger, uteplatser på entréplanet och delar av takterrasserna kommer att glasas in. Inglasning utförs på ett elegant sätt med våningshöga glas. Utanför inglasningen kommer det finnas ett gallerräcke. Observera att inglasningen inte är fullständigt tät mot vind och vatten och därför ska betraktas som en utemiljö. Samtliga balkonger och terrasser har trätrall på golvet.

 • Toggle

  Entréer och trapphus

  Entréerna är genomgående. Mot gatan har de ett tydligt uttryck med sina entrépartier av glas, som ger fint ljusinsläpp till trapphuset. Utanför entrén finns ett skärmtak som väderskydd. Invid entrén finns en sittbänk, där man kan slå sig ner för att vänta eller bara vila benen en stund.

  Golvbeläggningen i trapphusen liksom trappor och vilplan är i varm ljus terrazzo. Den rymliga hissen, alla trapphus, stannar på byggnadens samtliga plan.
  I direkt anslutning till entrén på bottenvåningen finns postboxar samt ett extra förrådsutrymme för rullatorer och dylikt. 

 • Toggle

  Väggar, innerdörrar och rumshöjd

  Väggar
  Lägenhetsskiljande väggar består i huvudsak av betong. I en del lägenheter kan även vissa innerväggar vara av betong. Övriga innerväggar är uppbyggda av reglar och gipsskivor. Ytterväggar består i huvudsak av tegel.

  Innerdörrar
  Innerdörrar är vita. Tamburdörren är säkerhetsdörr och förses med tittöga. 

  Rumshöjden 
  Rumshöjden för Brf Idrottsplatsen är generellt cirka 2,70 meter. Det kan dock förekomma lägre rumshöjder för delar av rum på grund av installationer eller av konstruktionsskäl. Rumshöjd i våtutrymmen är generellt något lägre.

 • Toggle

  Vatten, avlopp, värme och ventilation

  Vatten och avlopp
  Varm- respektive kallvattenförbrukning mäts separat för respektive lägenhet och debiteras vidare till respektive bostadsrättsinnehavare.

  Värme och ventilation
  Fastigheten byggs med en välisolerad stomme och har lägre energiförbrukning än gällande myndighetskrav. Värmedistributionen (fjärrvärme) sker med ett vattenburet värmesystem med traditionella värmeelement (radiatorer). Luftbehandlingssystemet är ett centralt från- och tilluftssystem (FTX).

 • Toggle

  El/Tv/Tele/Data

  El
  Fastigheten förses med en gemensam mätare för den totala elenergiförbrukningen. Elförbrukningen mäts separat för respektive lägenhet och debiteras vidare till respektive bostadsrättsinnehavare. Centralerna i lägenheterna utförs i plåt med utrymme för media (data, telefon, tv), huvudbrytare, jordfelsbrytare, automatsäkringar och elmätare. Nätanslutna brandvarnare finns i varje lägenhet.

  Tv/Tele/Data
  Lägenheter är utrustade med porttelefon samt en mediacentral för telefon, tv och datakommunikation, som är integrerad i elcentralen. Uttag för telefon, tv och data finns i samtliga rum och är placerade bredvid eluttag Detta ger lägenhetsinnehavaren möjlighet att välja var denne önskar att ha funktion för telefon, tv och datakommunikation inom lägenheten.

 • Toggle

  Avfallshantering och gemensamhetslokaler

  Avfallshantering
  Köksinredningen har ett diskbänkskåp med källsorteringskärl vilket möjliggör sopsortering i flera olika fraktioner. Från entréplan, gata eller gård når man det separata miljörummet för sophantering. 

  Gemensamma lokaler
  I 4-våningshuset på Norra Månstorpsvägen finns gemensamhetslokalen med kök. Precis innanför entrédörren till gemensamhetslokalen finns ett wc.

  Gemensamhetslokalen om cirka 50 kvadratmeter utgör basen för spontan samvaro och kan öppnas ut mot den tillhörande uteplatsen. I samma hus ligger en grovtvättstuga med större tvättmaskin, mangel, torkskåp, utslagsvask och arbetsbänk. Även föreningens gemensamma övernattningslägenhet ligger i entréplanet i detta hus.

 • Toggle

  Tillgänglighet och säkerhet

  Tillgänglighet
  Speciellt fokus har lagts på att utforma bostäder och gemensamma utrymmen med hänsyn till äldres krav på tillgänglighet. Entrédörrarna är försedda med kodlås samt dörröppnare och öppnas enkelt med bricka. Invändiga dörrar till gemensamma utrymmen öppnas även de med bricka. Tunga dörrar är försedda med automatiska dörröppnare.

  Barnsäkerhet
  Barnsäkerhet kommer att uppfyllas och utformas så att barn kan röra sig säkert inom byggnaden samt inne på gårdarna.

  Brandsäkerhet
  Respektive lägenhet utförs som en egen brandcell vilket hindrar att en eventuell brand sprids snabbt i huset. Varje lägenhet förses med nätanslutna brandvarnare med batteribackup. Varje bostad har två Tutrymningsvägar. Samtliga lägenheter kan utrymmas via trapphusen alternativt via balkongen/terrassen eller fönster med hjälp av räddnings- tjänstens stegutrustning.

 • Toggle

  Parkering för bil och cykel

  Cykelparkering
  Ett cykelrum finns i 4-våningshuset samt utvändiga cykelställ under skärmtak finns på gårdarna.

  Bilparkering
  Det finns 31 stycken markparkeringsplatser varav tre stycken är handikappanpassade och tio stycken carportar inom föreningen 

 • Toggle

  Ett skönt liv vid havet - Brf Idrottsplatsen

 • Toggle

  Förtur

  Riksbyggen Förtur

  Det här projektet har redan fördelats till förtursmedlemmar, men om du är intresserad av ett annat projekt som inte har säljstartat ännu kan du anmäla dig till Riksbyggen Förtur för att öka din möjlighet att välja din drömbostad. Som medlem i Riksbyggen Förtur får du inbjudan till säljstart för de projekt som du anmält intresse för innan de erbjuds till allmänheten, och du har större chans att välja just den bostad som du vill ha. Läs mer om Riksbyggen Förtur här!

 • Toggle

  Det här är Bonum

  Bonum seniorboende utvecklar nya lägenheter med bostadsrätt för dig som fyllt 55 år. Våra bostäder gör vardagen både enklare och vackrare. Konceptet består av tre delar – bostad, förvaltning och tjänster.

  Ett tryggt och modernt seniorboende

  Bonum är Riksbyggens varumärke och organisation för seniorboende. Oavsett vilket skede i livet du befinner dig i, finns här möjlighet till både lugn och ro och ett rikt socialt liv. På Bonum arbetar vi med seniorboende som en helhet, bestående av tre grundstenar.

  Bostaden

  Ljusa, luftiga och lättskötta lägenheter med hög standard. Här erbjuder vi ett tryggt, inbjudande och praktiskt hem, som är utformat för att fungera även om behoven med tiden förändras.

  Förvaltning

  Vår förvaltning innefattar såväl teknisk och ekonomisk förvaltning som tillsyn, skötsel och städning av fastigheten och trädgården. Vår Bonumvärd kan, tillsammans med de boende, starta en rad gemensamma trivselaktiviteter.

  Tjänster

  Ett tjänsteutbud som gör tillvaron bekväm, enkel och trivsam. Med Bonumvärden finns hjälpen nära till hands och som boende köper du de tjänster som just du har behov av.

  Som boende i Bonum har du alltid en Bonumvärd nära till hands. Hon eller han kan hjälpa till att anordna grill- och vinkvällar, byta glödlampor, sätta upp gardiner, städa, tvätta fönster, möblera om och assistera vid olika typer av ärenden. Läs gärna mer här om alla fördelar med våra Bonumvärdar och hur tjänsten fungerar.

  Bonumvärden är en praktisk och social person som är knuten till seniorboendet – med en stor palett av tjänster att erbjuda de boende. Tjänsterna köps efter behov av den enskilde och är ett val, inte ett måste. Tack vare skatteavdraget för hushållsnära tjänster reduceras oftast den faktiska kostnaden.

  Bonumvärden kommer att finnas tillgänglig för föreningens räkning under en tid som motsvarar ca 2 timmar/vecka utöver den tid som Bonumvärden ägnar åt förvaltningstjänster.

  Bonumvärden kan bistå dig som boende med till exempel:

  • Städning, fönsterputsning, kemtvätt
  • Följa med till post, apotek, vårdcentral etceteraLösa vardagsproblem som till exempel byta glödlampa, sätta upp gardiner, montera hyllor och möblera om
  • Tillsyn av lägenheten om den boende är bortrest
  • Veckostädning, storstädning
  • Hantverkshjälp

  Exempel på tjänster du kan beställa av din Bonumvärd

  • Blomvattning
  • Byta gardiner
  • Juridisk rådgivning
  • Flytta möbler
  • Hänga tavlor
  • Följa med på ärenden

  Bonumvärden ordnar gärna trevliga aktiviteter i huset som grillkvällar, vinprovningar och boule

  Vill du läsa mer om vad Bonum kan erbjuda?

Rumsbeskrivning

 • Toggle

  Vardagsrum och sovrum

  Vardagsrum
  Golv: Askparkett, mattlackerad 3-stav Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit
  Vägg: Målad underbehandlad yta, vit Tak: Målning, vitt
  Övrigt: Fönsterbänk av kalksten

  Sovrum
  Golv: Askparkett, mattlackerad 3-stav Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit
  Vägg: Målad underbehandlad yta, vit Tak: Målning, vitt
  Övrigt: Fönsterbänk av kalksten Garderob eller skjutdörrsgarderober 

 • Toggle

  Kök och badrum

  Kök
  Golv: Askparkett, mattlackerad 3-stav
  Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit Sockel under köksinredning alu-look 
  Vägg: Målad underbehandlad yta, vit, Stänkskydd av kakel ovan arbetsbänk, 1003300 mm grå blank

  Tak: Målning, vitt

  Övrigt:

  • Kyl/frys kombinerad (mindre lägenheter) eller kyl och frys separat Induktionshäll
  • Spiskåpa
  • Inbyggnadsugn i högskåp
  • Inbyggnadsmikro i högskåp
  • Helintegrerad diskmaskin
  • Kökssnickerier, med dämpade luckor och lådor, slät matt vit
  • Bänkskiva av laminat med kantlist Undermonterad diskbänk Belysning under överskåp
  • Fast takarmatur
  • Fönsterbänk av kalksten

  Bad/tvätt
  Golv: Klinkerplattor 1003100 mm mörkgrå, matt
  Golvbrunn
  Vägg: Kakelplattor 2003200 mm vit blank
  Tak: Målning, vitt
  Övrigt:

  • Vägghängd förhöjd WC-stol
  • Vägghängt tvättställ med demonterbar kommod
  • Spegel ovan tvättställ med belysningsramp Väggskåp
  • Duschvägg, glas
  • Tvättmaskin och torktumlare
  • Bänkskiva av laminat
  • El/vattenansluten handdukstork Toalettpappershållare
  • Handdukskrokar
  • Infällda spotlights i undertak

  Gästwc
  Golv: Klinkerplattor
  Vägg: Kakelplattor
  Tak: Målning, vitt
  Övrigt: Vägghängd förhöjd WC-stol, Vägghängt tvättställ, 
  Spegelskåp ovan tvättställ med belysningsramp, Toalettpappershållare, Handdukskrokar 

 • Toggle

  Balkong/terrasser/uteplats

  Balkong
  Golv: Betong med trätrall Vägg: Träpanel
  Tak: Betong, vitmålad Övrigt: Metallräcke. Eluttag
  Belysning på vägg Inglasning

  Terrasser
  Golv: Trätrall
  Vägg: Skivtäckt plåt Tak: Delvis tak Övrigt: Metallräcke Eluttag
  Belysning på vägg Delvis inglasning

  Uteplats
  Golv: Betong med trätrall Vägg: Träpanel
  Övrigt: Eluttag Belysning på vägg Inglasning 

 • Toggle

  Entré och garderober

  Entré
  Golv: Askparkett, mattlackerad 3-stav Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit Vägg: Målad underbehandlad yta, vit
  Tak: Målning, vitt
  Övrigt: Kapphylla, skjutdörrsgarderob eller garderob 

  Skjutdörrsgarderob/garderob
  Golv: Parkett, mattlackerad 3-stav
  Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit
  Vägg: Målning, vitt
  Tak: Målning, vitt
  Övrigt:

  • Garderob med klädstång eller skjutdörrsgarderob med konsolsystem (bärlister och hängskenor), klädhylla och klädstång
  • En linneskåpsdel per lägenhet, med trådbackar
  • En städskåpsdel per lägenhet 
 • Toggle

  Inredningsval

Antal bostäder: 49
Rum & Kök: 2 - 4
Pris: 1 345 000 - 3 995 000 kr
Avgift: 3 752 - 5 547 kr
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Bonum Brf Idrottsplatsen

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält
Joakim Bengtsson Säljare
Kristin van der Reep Sälj- & marknadsansvarig