För en bättre upplevelse av Bonums webb använder vi cookies. Läs mer om hur vi använder cookies och behandlar personuppgifter.

Ok
Stäng sök
Slutsålt

Bonum Brf Ängshöjden

Om projektet

Seniorbostäder intill Viksjö centrum

Att bo bekvämt är att trivas hemma. Det var så vi tänkte när vi planerade ett nytt kvarter strax intill centrum i växande Viksjö. Här finns allt du behöver – genomtänkta detaljer inomhus och ett bra serviceutbud, samt gott om grönska utanför dörren.

Glöm vardagens små obekvämligheter. Vi har nämligen utrustat ditt nya boende med en rad smarta lösningar, både i och mellan husen. Från vår Bonumvärd kan du beställa hembärning av veckans matvaror, städning, uppsättning av nya bokhyllor eller varför inte hjälp med byte av vinterdäcken. Allt till plånboksvänliga priser, så att vi kan hjälpa dig med livspusslet när tiden är knapp.

Läs mer

Smarta planlösningar med yta och flexibilitet

Lägenheterna är ljusa och moderna med planlösningar om 2–4 rok. Många av planlösningarna är flexibla, vilket ger dig möjligheten att välja till en vägg för att skapa ett avskilt kök eller dela av vardagsrummet för att få ett extra sovrum. Samtliga lägenheter har gott om förvaringsutrymme och stor balkong.

I ditt nya hem finns det gott om bekväma lösningar som ett stort sovrum intill badrummet och avsaknad av trösklar till de flesta rum. Badrummet har komfortvärme, förhöjd toalettstol, vikbar duschskärm och förstärkta väggar som gör det möjligt att i framtiden sätta upp en ledstång. Köket har frostfri frys samt greppvänliga luckor och blandare. Entrédörren har automatisk dörröppnare. Bekvämt, eller hur? 

I huset finns också en övernattningslägenhet för gäster på långväga besök, en stor gemensamhetslokal och en lummig takterrass med grillplats och soldäck. Utanför huset finns gott om parkeringsmöjligheter samt carports med motorvärmare.

Viksjö är en naturskön del av kommunen Järfälla. Här finns stora naturskogar och ett varierat kulturlandskap. Fornborgen Gåseborg och grönområdet Hummelmora är trevliga och uppskattade utflyktsmål med strålande utsiktspunkter över Mälaren. För dig som är båtentusiast finns två båtklubbar och så finns det en golfbana med en 18 och en 9-hålsbana. För dig som uppskattar vintersport finns Brukets skidbacke som även erbjuder friluftsliv året om.

Centrumet är en populär mötesplats för Viksjöborna. Här finns bibliotek, skola, en välkänd Ica-butik som vann priset för ”Årets köttavdelning 2013” samt butiker, restauranger, apotek, tandläkare, vårdcentral och systembolag. Det finns planer på att bygga ut centrumet med ytterligare bostäder och butiker. 

Bebyggelsen i Viksjö består till största delen av radhus, kedjehus och villor, men också några bostadsrätts- och hyreshus. Området är promenadvänligt med ett väl utbyggt nät av gång- och cykelvägar.

Bilder

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Säljstart Förtur Dot
 • Icon Säljstart Dot
 • Icon Byggstart Dot
 • Icon Visningslägenhet Dot
 • Icon Inredningsval Dot
 • Icon Inflyttning Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Det här är Bonum

  Bonum seniorboende utvecklar nya lägenheter med bostadsrätt för dig som fyllt 55 år. Våra bostäder gör vardagen både enklare och vackrare. Konceptet består av tre delar – bostad, förvaltning och tjänster.

   

  Ett tryggt och modernt seniorboende

  Bonum är Riksbyggens varumärke och organisation för seniorboende. Oavsett vilket skede i livet du befinner dig i, finns här möjlighet till både lugn och ro och ett rikt socialt liv. På Bonum arbetar vi med seniorboende som en helhet, bestående av tre grundstenar.

   

  Bostaden

  Ljusa, luftiga och lättskötta lägenheter med hög standard. Här erbjuder vi ett tryggt, inbjudande och praktiskt hem, som är utformat för att fungera även om behoven med tiden förändras.

   

  Förvaltning 

  Vår förvaltning innefattar såväl teknisk och ekonomisk förvaltning som tillsyn, skötsel och städning av fastigheten och trädgården. Vår Bonumvärd kan, tillsammans med de boende, starta en rad gemensamma trivselaktiviteter.

   

  Tjänster

  Ett tjänsteutbud som gör tillvaron bekväm, enkel och trivsam. Med Bonumvärden finns hjälpen nära till hands och som boende köper du de tjänster som just du har behov av.

  Som boende i Bonum har du alltid en Bonumvärd nära till hands. Hon eller han kan hjälpa till att anordna grill- och vinkvällar, byta glödlampor, sätta upp gardiner, städa, tvätta fönster, möblera om och assistera vid olika typer av ärenden. Läs gärna mer här om alla fördelar med våra Bonumvärdar och hur tjänsten fungerar.

  Bonumvärden är en praktisk och social person som är knuten till seniorboendet – med en stor palett av tjänster att erbjuda de boende. Tjänsterna köps efter behov av den enskilde och är ett val, inte ett måste. Tack vare skatteavdraget för hushållsnära tjänster reduceras oftast den faktiska kostnaden.

  Bonumvärden kommer att finnas tillgänglig för föreningens räkning under en tid som motsvarar ca 2 timmar/vecka utöver den tid som Bonumvärden ägnar åt förvaltningstjänster.

   

  Bonumvärden kan bistå dig som boende med till exempel:

  Städning, fönsterputsning, kemtvätt

  Följa med till post, apotek, vårdcentral etc.

  Lösa vardagsproblem som till exempel byta glödlampa, sätta upp gardiner, montera hyllor och möblera om

  Tillsyn av lägenheten om den boende är bortrest

  Veckostädning, storstädning

  Hantverkshjälp

   

  Exempel på tjänster du kan beställa av din Bonumvärd

  • Blomvattning
  • Byta gardiner
  • Juridisk rådgivning
  • Flytta möbler
  • Hänga tavlor
  • Följa med på ärenden

   

  Bonumvärden ordnar gärna trevliga aktiviteter i huset som grillkvällar, vinprovningar och boule

   

  Vill du läsa mer om vad Bonum kan erbjuda?

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält
Angelica Ringström Säljare