Bonum Brf Sundemans backe

Lägenheter i Västerås för dig som fyllt 55 bredvid vackra Sundemans backe med närhet till det mesta man behöver. Välkommen till din nya verklighet!

 • Vasastaden, Västerås
 • 71 lägenheter

Bonum Brf Sundemans backe

Lägenheter i Västerås för dig som fyllt 55 bredvid vackra Sundemans backe med närhet till det mesta man behöver. Välkommen till din nya verklighet!

 • Vasastaden, Västerås
 • 71 lägenheter
Säljstart

Fakta

 • Rum 1-4 rum och kök
 • Pris 1 495 000-5 395 000 kr
 • Avgift 2 611-5 989 kr/mån
+ Visa fler bilder (24 st)

Kontakt

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha. Som medlem i Riksbyggen Förtur får du inbjudan till säljstart för de projekt som du anmält intresse för innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

 • Planerad

   
 • Säljstart Förtur

  Oktober 2019
 • Säljstart

  Oktober 2019
 • Byggstart

   
 • Visningsbostad

   
 • Inredningsval

   
 • Inflyttning

  2021

Om projektet

Seniorbostäder i Vasastaden i Västerås

Nu säljstartar vi Bonum Brf Sundemans backe - 71 bekväma bostadsrättslägenheter i Vasastaden i centrala Västerås för dig som fyllt 55 år. Husen byggs vid vackra Sundemans backe med närhet till det mesta man behöver. Planerad inflyttning vintern 2021/2022.

Försäljningen till förturskön är påbörjad

Vecka 41:

 • Nu har vi påbörjat försäljningen till vår förturskö i Bonum Brf Sundemans backe. Vi har stängt kön samt rangordnat de inkomna valblanketterna i enlighet med turordningen för intressekön och påbörjat att ringa eller maila ut erbjudanden.
 • Det går alltså inte längre att önska specifika val.
 • Vid erbjudande av lägenhet får man samtidigt veta om man får en garageplats.

Vecka 41-42 -43, arbetet med att erbjuda lägenheter samt skriva förhandsavtal fortsätter.

Vi kommer löpande hålla intressekön uppdaterad med hur det går.

Det går fortfarande att anmäla intresse till bostadsprojektet och du kommer få information via e-post när vi släpper försäljningen till allmänheten. Hemsidan kommer också uppdateras med den informationen. Då är det enligt principen ”först till kvarn”.

 

Trygghet i ditt bostadsköp

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt. Du kan få framflyttad tillträdesdag, ersättning vid dubbel boendekostnad, frånträda köpet och mycket mer. Vi finns även med under en lång tid efter att bostäderna är inflyttade och stöttar föreningen.

Vår trygghetsfilosofi

Välkommen till en alternativ vardag

Vill du byta ut gräsklippningen till en runda på golfbanan, eller ta en tur på Mälarisen istället för att skotta snö? Nu kan du få en alternativ vardag för Bonum kommer till Västerås!

I Bonum Brf Sundemans backe kommer det finnas 71 bostadsrättslägenheter om ett till fyra rum och kök, alla med inglasad balkong eller delvis inglasad uteplats. Det kommer också att finnas en gemensamhetslokal för gemensamma trivselaktiviteter, styrelsemöten och för medlemmarna att hyra vid behov. Självklart finns det hiss i huset! Husen byggs i Vasastaden i centrala Västerås vid vackra Sundemans backe med närhet till det mesta man behöver. Planerad inflyttning vintern 2021/2022.

 

Riksbyggens inredningsportal

Här kan du göra tillval och sätta en personlig prägel lägenheten så den passar just dig. Välj bland färg på köksluckor och andra tillval. Klicka in i vår 3D-väljare och prova vad som passar i ditt nya hem.

Besök inredningsportalen
Läs mer

Vad händer vid köp av lägenhet?

Om du får ett erbjudande vid säljstarten och tackar ja, är nästa steg att vi skriver under ett förhandsavtal.

Betalningsprocessen ser ut enligt följande;

 • Efter undertecknande av förhandsavtalet får du en faktura på förskottet som är 2 % av den aktuella lägenhetens insats (dock max 75 000 kr), förfallodag efter cirka 2 veckor.
 • Cirka 6 månader innan inflyttning tecknar vi upplåtelseavtal, det andra och sista avtalet, och då betalas handpenningen som är 10 % av din insats minus det belopp som redan har betalats i förskott.
 • Vid inflyttning betalas sedan slutlikviden, resterande belopp av din insats.
 • Om du väljer att göra tillval betalas 20 % av den totala tillvalskostnaden direkt i samband med tillvalsbeställningen, och resterande del tillsammans med slutlikviden.

Vad gäller tillval så kommer det finnas möjlighet att göra sådana, utifrån det tillvalsprogram som vi satt för projektet med ett visst urval av noga utvalda produkter. Vissa val är kostnadsfria, för andra utgår en tillvalskostnad. Tillvalen betalas enligt ovan.

 

Bonum – ett perfekt boende för dig över 55 år

Trygga och inbjudande hem i attraktiva lägen. Som boende i en Bonumförening får du tillgång till individuellt anpassade tjänster och varje förening har en egen Bonumvärd.

Det här är Bonum

Se huset och välj bland bostäderna

Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Storlek
Våning
Pris
Avgift
Status

Titta in i tre av våra lägenheter

Området

Strålande läge i Västerås

Här bor du nära både city och naturen med vackra Sundemans backe precis utanför knuten och Oxbackens centrum där du hittar matbutik, vårdcentral och apotek endast ett stenkast bort. Västerås citykärna med butiker, nöjen och restauranger ligger bara en kort promenad bort.

Mer fakta

41 garageplatser i källarplan och 9 platser i externt p-hus. Tillgång till bilpoolsbil.

Alla lägenheter har ett lägenhetsförråd på cirka 3 kvadrat i källaren. 

Alla lägenheter har antingen inglasad balkong eller delvis inglasad uteplats.

Hiss finns från garaget/lägenhetsförråden och till alla våningsplan.

Anmäl intresse till projektet Bonum Brf Sundemans backe

Säkra din plats i kön och få inbjudan till informationsmöten, säljstart och löpande information om vad som händer. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.

Vill du anmäla intresse för en specifik lägenhet? Kontakta säljaren direkt.

Bonumvärd

Bonumvärden sköter om fastigheten och erbjuder också individuell hjälp till alla boende. Du kan beställa tjänster som bonumvärden hjälper dig med.

Bonumvärden hjälper dig

Att köpa bostadsrätt

Förhandsavtal, upplåtelseavtal, handpenning med mera. Så här går det till att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen.

Så här går köpet till
Upp