Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Bonums webb. Om cookies på bonum.se

Ok
Stäng sök
Slutsålt

Bonum Brf Ljusglimten

Om projektet

Bostäder i Tuve centrum i Göteborg

Alla lägenheter är sålda i Brf Ljusglimten!

Trygga framtiden vid nya Tuve Centrum

Vid nya Tuve Centrum bygger Riksbyggen och Bonum ett helt nytt bostadsområde. Först ut är Bonums Brf Ljusglimten som kommer att bäddas in i en öppen, trivsam och blomstrande miljö – bakom Riksbyggens tre kommande hus – nära torget, service och alla tänkbara bekvämligheter.

Kommunen, Riksbyggen och Bonum seniorboende har ett gemensamt mål med Tuve Centrum. Det ska bli en öppnare, ljusare och tryggare plats att bo på och vistas i. Riksbyggen är totalentreprenör för bostadsområdet vid Nolehultsvägen och har närmare 75 års erfarenhet som byggare och förvaltare – idag också ledande när det gäller miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbar samhällsutveckling. Det innebär inte bara energieffektiva och klimatsmarta hus, hälsosamma innemiljöer och att bostadsområdet byggs utifrån naturens förutsättningar. Det betyder också genomtänkta gårdar, en socialt främjande infrastruktur och inbyggda lösningar för trevliga möten och aktiviteter.

Brf Ljusglimten

Brf Ljusglimten är först ut med sina 47 seniorlägenheter som består av 2-4 rok på 61,5-121 kvm. De två husen bäddas in i en öppen, trivsam och blomstrande miljö bakom Riksbyggens tre kommande hus. Nära torget, service och alla tänkbara bekvämligheter. Det som gör livet i Brf Ljusglimten så bekvämt är närheten till allt som förenklar vardagen. Framförallt har du nära till torget och service som mataffärer, tandläkare, vårdcentral, bibliotek och frisörer.

Läs mer

Tuve Centrum

Här har du tillgång till två mataffärer, blomsteraffär, frisörer, restaurang, konditori, tandläkare, vårdcentral, apotek och nytt kulturhus med bibliotek och kafé. Glöstorpskyrkan är centralt placerad liksom Seniorhörnan som alltid har någonting på gång. Hit kommer man gärna för att fika, lyssna på livemusik eller bara för att prata med vänner och bekanta. 

Grönområden och friluftsliv

Förutom gröna promenadstråk i närmiljön har du en bit bort Göteborgs största parkområde – det populära naturområdet Hisingsparken. Här finns många fina och upplysta motionsspår med intilliggande vattendrag, gångstigar och sköna fikaplatser. 

Du som spelar golf eller gillar att koppla av på spa har heller inte speciellt långt till Sankt Jörgen Park Resort och många avkopplande stunder. 

Smidiga kommunikationer

Till eller från Tuve tar du dig enkelt med både bil och kollektivtrafik. Hållplatsen ligger bara 100 meter från bostaden där Stombuss 17 går med täta mellanrum. Göteborg Centrum är inte mycket mer än en kvart bort med buss och ännu mindre med bil. Under huset finns det möjlighet att få garageplats. Härifrån går det också hissar upp till trappuppgångarna och lägenheterna.

 

Första spadtaget 20 november 2015

Fredagen den 20 november 2015 var en efterlängtad dag för Riksbyggen, Bonum Seniorboende och hela Norra Hisingen. Det hade blivit dags för första spadtaget av Göteborgs första Bonumförening.

Nyhetsblad från spadtaget.

Bilder

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Säljstart Juni 2015 Dot
 • Icon Byggstart November 2015 Dot
 • Icon Inredningsval Oktober 2016 Dot
 • Icon Inflyttning September 2017 Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Förtur till våra nybyggda bostäder

  Riksbyggen Förtur

  Riksbyggen Förtur är en möjlighet för dig att se och välja nyproducerade bostäder i bostadsrätt och äganderätt innan de finns tillgängliga för allmänheten. För bara 200 kronor per person och år ökar du dina möjligheter att hitta din drömbostad i framtiden.

  Du samlar dina poäng över tid, och ju fler poäng du har, desto större chans har du att välja just den bostad som du vill ha i ett projekt. Genom att vara med i Riksbyggen Förtur får du förhandsinformation om de projekt du anmält intresse för. Du gör en anmälan till det eller de projekt du vill ha mer information om. 

  Villkor Riksbyggen Förtur

 • Toggle

  Det här är Bonum

  Bonum seniorboende utvecklar nya lägenheter med bostadsrätt för dig som fyllt 55 år. Våra bostäder gör vardagen både enklare och vackrare. Konceptet består av tre delar – bostad, förvaltning och tjänster.

   

  Ett tryggt och modernt seniorboende

  Bonum är Riksbyggens varumärke och organisation för seniorboende. Oavsett vilket skede i livet du befinner dig i, finns här möjlighet till både lugn och ro och ett rikt socialt liv. På Bonum arbetar vi med seniorboende som en helhet, bestående av tre grundstenar.

   

  Bostaden

  Ljusa, luftiga och lättskötta lägenheter med hög standard. Här erbjuder vi ett tryggt, inbjudande och praktiskt hem, som är utformat för att fungera även om behoven med tiden förändras.

   

  Förvaltning 

  Vår förvaltning innefattar såväl teknisk och ekonomisk förvaltning som tillsyn, skötsel och städning av fastigheten och trädgården. Vår Bonumvärd kan, tillsammans med de boende, starta en rad gemensamma trivselaktiviteter.

   

  Tjänster

  Ett tjänsteutbud som gör tillvaron bekväm, enkel och trivsam. Med Bonumvärden finns hjälpen nära till hands och som boende köper du de tjänster som just du har behov av.

  Som boende i Bonum har du alltid en Bonumvärd nära till hands. Hon eller han kan hjälpa till att anordna grill- och vinkvällar, byta glödlampor, sätta upp gardiner, städa, tvätta fönster, möblera om och assistera vid olika typer av ärenden. Läs gärna mer här om alla fördelar med våra Bonumvärdar och hur tjänsten fungerar.

  Bonumvärden är en praktisk och social person som är knuten till seniorboendet – med en stor palett av tjänster att erbjuda de boende. Tjänsterna köps efter behov av den enskilde och är ett val, inte ett måste. Tack vare skatteavdraget för hushållsnära tjänster reduceras oftast den faktiska kostnaden.

  Bonumvärden kommer att finnas tillgänglig för föreningens räkning under en tid som motsvarar ca 2 timmar/vecka utöver den tid som Bonumvärden ägnar åt förvaltningstjänster.

   

  Bonumvärden kan bistå dig som boende med till exempel:

  Städning, fönsterputsning, kemtvätt

  Följa med till post, apotek, vårdcentral etc.

  Lösa vardagsproblem som till exempel byta glödlampa, sätta upp gardiner, montera hyllor och möblera om

  Tillsyn av lägenheten om den boende är bortrest

  Veckostädning, storstädning

  Hantverkshjälp

   

  Exempel på tjänster du kan beställa av din Bonumvärd

  • Blomvattning
  • Byta gardiner
  • Juridisk rådgivning
  • Flytta möbler
  • Hänga tavlor
  • Följa med på ärenden

   

  Bonumvärden ordnar gärna trevliga aktiviteter i huset som grillkvällar, vinprovningar och boule

   

  Vill du läsa mer om vad Bonum kan erbjuda?

 • Toggle

  Sätt din egen prägel på lägenheten

  Eftersom det är ett helt nytt bostadsrättshus och en helt ny lägenhet har du möjlighet att vara med och bestämma hur din nya bostad ska inredas. Även om kvaliteten är genomgående hög från början är det alltid roligt att kunna sätta sin egen prägel på lägenheten. 

  Ju tidigare du kommer in i processen ju större chans har du att få köpa din drömlägenhet och samtidigt kunna påverka din lägenhets interiör. Anmäl dig därför idag oavsett om du bestämt dig eller inte. En anmälan innebär att du är med i processen utan att förbinda dig till något köp. Men vid säljstart får du vårt magasin som innehåller alla fakta, prislista, planlösningar, tillvalsmöjligheter, och beslutsunderlag du behöver.

 • Toggle

  Ljus och social gårdsmiljö

  Genom en strategisk placering av områdets hus, entréer, fönster och ljuskällor har vi velat skapa en öppen, trivsam och trygg utemiljö. Gården är genomtänkt i minsta detalj och med socialt inbyggda lösningar för trevliga möten och aktiviteter. Här lär man snabbt känna alla ansikten och vem som bor var.

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält