För en bättre upplevelse av Bonums webb använder vi cookies. Läs mer om hur vi använder cookies och behandlar personuppgifter.

Ok
Stäng sök
Planerat

Bonum Marconi Allé

Mycket nöje!
Antal bostäder: 50
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Bonum Marconi Allé

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Om projektet

Seniorbostäder i Flatås, Göteborg

Vår kommande seniorförening Brf Marconi Gård i Flatås utanför Göteborg innefattar cirka 50 lägenheter och består av två till fyra rum och kök. För seniorer som fyllt 55 och som vill leva ett aktivt och bekvämt liv.

En del av BoStad2021

Det är mycket positivt på gång i Flatås och kring Marconigatan. Här skapar Riksbyggen Marconi Allé som kommer bestå av en bostadsrättsförening i vårt seniorkoncept Bonum, två bostadsrättsföreningar med Riksbyggenprofil, samt hyresrätter. Sammanlagt handlar det om cirka 250 nya hyres- och bostadsrätter i olika storlekar – för alla åldrar och faser i livet. Vår kommande seniorförening Brf Marconi Gård innefattar cirka 50 lägenheter och består av två till fyra rum och kök. Skapad för seniorer som är 55+ och som vill leva ett aktivt och bekvämt liv.

Göteborg står inför stora utmaningar med en växande bostadsbrist i horisonten. I samband med Göteborgs 400-årsjubileum deltar Riksbyggen i ett projekt som innebär en bostadssatsning utöver den vanliga produktionen. Vi är glada och stolta över att vara en del i projektet som heter BoStad2021 med målet att göra Göteborg till en ännu bättre stad. 

– Dynamiken i kvarteren kommer skapa gemenskap, tillhörighet och göra det enkelt att leva aktivt och hållbart här. Vi sätter alltid människan i centrum och bygger utifrån rådande behov och önskemål som kommer in från våra målgrupper. Precis det vi drivs av och eftersträvar i alla våra projekt, säger Mikael Ahlén som är Marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Kostnadsfri intresseanmälan

Anmäl intresse till det här projektet via den orange knappen och håll dig uppdaterad om vad som händer. Det kostar ingenting och du förbinder dig inte till något köp. Säljaren informerar dig sedan fortlöpande om vad som händer.

Läs mer

Lägenheter med bra läge!

Marconi Allé har ett av södra Göteborgs bästa och mest intressanta lägen. Här skapar vi rum för alla våra målgrupper och deras olika faser i livet. Det innebär ett dynamiskt samspel mellan såväl gammal och ung, som kvarterens gårdsmiljöer och urbana lägenheter. Med fritidsaktiviteter, möjligheter till utflykter och service i alla väderstreck är bostadsområdet som gjort för en aktiv och social livsstil.

Bostadsrätter med närhet till service

Här har du nära till Frölunda Torg och ett brett utbud av shopping, frisörer, caféer, restauranger, banker, apotek, vårdcentral och Frölunda specialistsjukhus. Frölunda Kulturhus bibliotek och deras 25-metersbassäng. Ruddalens skridskobana, bandyplan, gym och avkopplande motionsspår. Änggårdsbergens naturområde och oändliga terräng för jogging eller promenader. Slottsskogens inbjudande ytor för picknicks, kubbspel, grillkvällar, minigolf, lekar, aktiviteter eller besök till djurparken. Centrums pulserande storstadspuls å ena sidan. Åbytravet, Åbys äventyrsbad, Sisjöns och Sandsjöbackas strövområden samt hela Askimsviken å den andra.

För att bana väg för alla dessa möjligheter planerar vi in funktionella utrymmen och smarta detaljer i Marconi Allés kvarter och bostäder. Gårdarna är som gjorda för lekar, avkoppling och sociala möten. Runt knuten har du också tillgång till en fantastisk aktivitetspark, matbutik, pizzeria, nytt fritids, ny skola och Flatåsskolan F-6. Liksom butikslokaler i bottenplan, en lättillgänglig och smidig kollektivtrafik, den omgjorda och lugna stadsgatan Marconigatan samt i framtiden Dag Hammarskjöldsleden som trevlig stadsboulevard och cykelled.

Bonumvärd till din tjänst

Hela tanken med Bonums seniorboenden är att vardagen ska vara så enkel och bekväm som möjligt. Du behöver inte bry dig om underhållning och skötsel av huset eller saker som gräsklippning och snöröjning. Det ordnar vi. Varje seniorboende har dessutom en Bonumvärd som kan hjälpa till eller ombesörja allt från flytthjälp, byta glödlampor, fönsterputsning, sätta upp gardiner och montera möbler till att assistera vid ärenden till posten, apoteket och mataffären eller vattna blommorna när du är bortrest. Du bestämmer själv hur mycket eller lite du vill utnyttja Bonumvärdens tjänster. Tjänsterna köps efter behov av den enskilde – en möjlighet, inte ett måste.

Det som brukar vara mest uppskattat är när Bonumvärden hjälper till att arrangera träffar, sociala aktiviteter och shoppingresor. Det är lite som att ha en kompis som ser till att allt fungerar och att alla i bostadsföreningen mår bra.

Få förtur till Riksbyggens bostäder

Vid säljstarten får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur välja lägenheter först. Valen hanteras sedan utefter antal förturspoäng. Ju tidigare du registrerar dig till Riksbyggen Förtur desto fler poäng hinner du samla ihop inför Brf Marconi Gårds säljstart.Läs mer om Riksbyggen Förtur här!

Vi bygger ännu fler bostäder i Flatås

Läs mer om vårt projekt Marconi Allé.

Vill du veta mer?

Anmäl intresse idag så håller vi dig uppdaterad med de senaste nyheterna kring såväl Marconi Allé som Brf Marconi Gård.

Bilder

Antal bostäder: 50
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Bonum Marconi Allé

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad Vinter 2018 Dot
 • Icon Säljstart Dot
 • Icon Byggstart Dot
 • Icon Inflyttning Dot
 • Icon Inredningsval Dot
 • Icon Säljstart Förtur Dot
 • Icon Visningslägenhet Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Förtur

  Riksbyggen Förtur

  Vill du öka din möjlighet att välja din drömbostad? Som medlem i Riksbyggen Förtur får du inbjudan till säljstart för de projekt som du anmält intresse för innan de erbjuds till allmänheten, och du har större chans att välja just den bostad som du vill ha. Läs mer om Riksbyggen Förtur här!

 • Toggle

  Det här är Bonum

  Bonum seniorboende utvecklar nya lägenheter med bostadsrätt för dig som fyllt 55 år. Våra bostäder gör vardagen både enklare och vackrare. Konceptet består av tre delar – bostad, förvaltning och tjänster.

  Ett tryggt och modernt seniorboende

  Bonum är Riksbyggens varumärke och organisation för seniorboende. Oavsett vilket skede i livet du befinner dig i, finns här möjlighet till både lugn och ro och ett rikt socialt liv. På Bonum arbetar vi med seniorboende som en helhet, bestående av tre grundstenar.

  Bostaden

  Ljusa, luftiga och lättskötta lägenheter med hög standard. Här erbjuder vi ett tryggt, inbjudande och praktiskt hem, som är utformat för att fungera även om behoven med tiden förändras.

  Förvaltning

  Vår förvaltning innefattar såväl teknisk och ekonomisk förvaltning som tillsyn, skötsel och städning av fastigheten och trädgården. Vår Bonumvärd kan, tillsammans med de boende, starta en rad gemensamma trivselaktiviteter.

  Tjänster

  Ett tjänsteutbud som gör tillvaron bekväm, enkel och trivsam. Med Bonumvärden finns hjälpen nära till hands och som boende köper du de tjänster som just du har behov av.

  Som boende i Bonum har du alltid en Bonumvärd nära till hands. Hon eller han kan hjälpa till att anordna grill- och vinkvällar, byta glödlampor, sätta upp gardiner, städa, tvätta fönster, möblera om och assistera vid olika typer av ärenden. Läs gärna mer här om alla fördelar med våra Bonumvärdar och hur tjänsten fungerar.

  Bonumvärden är en praktisk och social person som är knuten till seniorboendet – med en stor palett av tjänster att erbjuda de boende. Tjänsterna köps efter behov av den enskilde och är ett val, inte ett måste. Tack vare skatteavdraget för hushållsnära tjänster reduceras oftast den faktiska kostnaden.

  Bonumvärden kommer att finnas tillgänglig för föreningens räkning under en tid som motsvarar ca 2 timmar/vecka utöver den tid som Bonumvärden ägnar åt förvaltningstjänster.

  Bonumvärden kan bistå dig som boende med till exempel:

  • Städning, fönsterputsning, kemtvätt
  • Följa med till post, apotek, vårdcentral etceteraLösa vardagsproblem som till exempel byta glödlampa, sätta upp gardiner, montera hyllor och möblera om
  • Tillsyn av lägenheten om den boende är bortrest
  • Veckostädning, storstädning
  • Hantverkshjälp

  Exempel på tjänster du kan beställa av din Bonumvärd

  • Blomvattning
  • Byta gardiner
  • Juridisk rådgivning
  • Flytta möbler
  • Hänga tavlor
  • Följa med på ärenden

  Bonumvärden ordnar gärna trevliga aktiviteter i huset som grillkvällar, vinprovningar och boule

  Vill du läsa mer om vad Bonum kan erbjuda?

Mer om Marconi Allé

 • Toggle

  Hur tänkte arkitekten?

  Marconi Allé – ett samtal med Joanna Henje och Karl Palmberg från Liljewall arkitekter

  Liljewall arkitekter har följt projektet från den första skissen och tillsammans med Riksbyggen och Göteborgs stad har de utvecklat planerna för området. Vi träffade de ansvariga arkitekterna Joanna Henje och Karl Palmberg från Liljewall för ett samtal om Marconi Allé och varför man ska välja att bosätta sig just där.

   

  Varför ska det byggas vid Marconigatan?

  Göteborgs stad vill förtäta i redan befintliga miljöer där det finns kollektivtrafik och annan infrastruktur. När Flatås byggdes var bilen i centrum och man byggde storskaliga områden med en likartad arkitektur och relativt låg exploatering. Idag råder det andra stadsbyggnadsideal än när till exempel Flatås byggdes och staden vill nu förtäta i dessa ganska glesa bostadsområden. En mer stadsmässig bebyggelse medför en större närhet mellan de boende, fler grannar och att servicen förbättras. Man vill också komplettera 1960-talets enhetliga arkitektur med fler varierade boendemiljöer.

   

  Var ska det byggas?

  Längs Marconigatan är det idag asfaltsytor med parkerade bilar där man har bedömt att det är möjligt att bygga bostäder. Riksbyggen har fått en markanvisning för 2/3 av området och Ikano för 1/3. Vintern 2016 började vårt arbete med en ny detaljplan. Planen har utarbetats i nära samarbete med Göteborgs stad och är nu antagen i Byggnadsnämnden.
  Från att ha sett ungefär likadant ut sedan 1960-talet sker nu stora förändringar i stadsdelen. I Järnbrott, Flatås och Frölunda planeras - och byggs det redan – många bostäder och längre fram kommer Södra Änggården att länka samman Flatås med Sisjön. På sikt planeras för att Dag Hammarskjöldsleden blir en stadsgata i stället för som nu en motorled. Flatås blir en stadsdel mer för människor och mindre för bilar!

   

  Det byggs många bostäder i Göteborg, vad är det som gör Marconi Allé unikt?

  Vi vill tillsammans med Riksbyggen skapa unika miljöer med stora kvaliteter för de boende. Det är inte bara bostaden som behöver vara bra för upplevelsen av en fullödig boendemiljö utan även den yttre miljön. Vi vill skapa hus i en mänsklig skala, levande gatumiljöer och grönskande gårdar. Och vi vill göra det lättare att röra sig inom Flatås genom nya stråk och platser som tillför variation och stadskvaliteter i den lite enformiga omgivningen. Man ska kunna vistas i Marconi Allé och stanna till en stund vid någon av platserna. Till Marconi Allé är alla välkomna och det kommer att finnas lokaler för caféer med uteplatser och annan service. Bilarna placeras i garage och parkeringshus för bekvämlighet och trygghet. Linnéstaden, Änggårdsbergen, Frölunda och Sisjön finns inom cykelavstånd och vi underlättar för de som vill cykla genom fina cykelrum, cykelverkstad och elcykelpool. Eller varför inte ta cykeln ut till havet för ett bad på några minuter? Men det finns också bilpool för den som ibland behöver bil men inte vill äga sin egen.

Antal bostäder: 50
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Bonum Marconi Allé

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält
Martin Lundblad Säljare