Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Bonums webb. Om cookies på bonum.se

Ok
Stäng sök
Slutsålt

Bonum Brf Guldstjärnan

Om projektet

Bostadsrätter i Uddevalla

Alla lägenheter är sålda i Brf Guldstjärnan!

Bo med närhet till allt på historisk mark

Södergården är ett helt nytt och sprudlande bostadsområde på Söderskolans historiska mark i Uddevalla. Först ut är Brf Guldstjärnan med sina 57 lägenheter – exklusivt för dig som är över 55 år och som söker ett bekvämt, tryggt och rikt socialt liv. Här har du nära till spontana möten, mataffärer, havet och centrums serviceutbud.

Oavsett om du har gått på Söderskolan, spelat brännboll, fotboll och King out på skolgården, dansat i Folkets park eller bott i området tidigare kommer du att känna dig som hemma här. Den nya gårdsmiljön får många trevliga, inspirerande och lekfulla inslag som är hämtade från skolvärlden i allmänhet och Söderskolan i synnerhet.

Till exempel har vi tagit vara på skolklockan som symbol för tiden och platsens historia. Vi har också sparat skolans sockel som återvinns och förvandlas till vackra och funktionella hällar. Liksom entrétrappan som får integrerade sittytor av trä och flyttas till den centralt placerade lekmiljön.

Här har unga som äldre möjlighet att hoppa hage, åka karusell, gunga, träna i utegymmet, spela boule, putta kula i stenmjölgruset eller bara vara och göra så lite som möjligt.

Hela tanken med Södergården har varit att stimulera lek och möten, med en genomtänkt balans mellan aktivitetsytor och sittplatser för samtal. Bostadsrättsföreningarna får var sin gård i gården för att de boende enkelt ska kunna välja och lätt förflytta sig mellan de privata och offentliga uterummen.

Läs mer

Levande och inspirerande boendemiljö

Som seniorboende är Brf Guldstjärnan och Södergårdens bostadsområde helt unikt. Mixen med Riksbyggens föreningar skapar en levande, dynamisk och inspirerande miljö. Här väljer du själv hur mycket eller litet du vill umgås. För oss har det varit viktigt att tillgodose båda behoven och dels skapa utrymmen för mer privata och enskilda samtal. Dels bygga in socialt främjande utrymmen som gemensamhetslokalen som är centralt placerad för dig som bor i Brf Guldstjärnan.

Hög standard med svängrum

Lägenheternas standard är hög och anpassade för dig som gillar lite mer svängrum. Här har funktionella lösningar byggts in från början med fokus på stora hallar, sovrum och breda tröskelfria passager. Även de inglasade och lättmöblerade balkongerna är tilltagna och fungerar som ett extrarum större delen av året.

Södergården ligger nära till allt

En av Södergårdens absolut största fördelar är närheten till allt du behöver i vardagen. Här har du nära till alltifrån mataffärer, biograf, centrum, vårdcentral och shopping till strandpromenaden vid havet och naturreservatet i Kapelle.

Ladda ner magasinet Guldstjärnan

Bilder

Se alla bilder

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad September 2014 Dot
 • Icon Säljstart Maj 2015 Dot
 • Icon Byggstart Oktober 2015 Dot
 • Icon Inredningsval Maj 2016 Dot
 • Icon Visningslägenhet Dot
 • Icon Inflyttning Höst 2017 Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Förtur till våra nybyggda bostäder

  Riksbyggen Förtur

  Riksbyggen Förtur är en möjlighet för dig att se och välja nyproducerade bostäder i bostadsrätt och äganderätt innan de finns tillgängliga för allmänheten. För bara 200 kronor per person och år ökar du dina möjligheter att hitta din drömbostad i framtiden.

  Du samlar dina poäng över tid, och ju fler poäng du har, desto större chans har du att välja just den bostad som du vill ha i ett projekt. Genom att vara med i Riksbyggen Förtur får du förhandsinformation om de projekt du anmält intresse för. Du gör en anmälan till det eller de projekt du vill ha mer information om. 

  Villkor Riksbyggen Förtur

 • Toggle

  Det här är Bonum

  Bonum seniorboende utvecklar nya lägenheter med bostadsrätt för dig som fyllt 55 år. Våra bostäder gör vardagen både enklare och vackrare. Konceptet består av tre delar – bostad, förvaltning och tjänster.

   

  Ett tryggt och modernt seniorboende

  Bonum är Riksbyggens varumärke och organisation för seniorboende. Oavsett vilket skede i livet du befinner dig i, finns här möjlighet till både lugn och ro och ett rikt socialt liv. På Bonum arbetar vi med seniorboende som en helhet, bestående av tre grundstenar.

   

  Bostaden

  Ljusa, luftiga och lättskötta lägenheter med hög standard. Här erbjuder vi ett tryggt, inbjudande och praktiskt hem, som är utformat för att fungera även om behoven med tiden förändras.

   

  Förvaltning 

  Vår förvaltning innefattar såväl teknisk och ekonomisk förvaltning som tillsyn, skötsel och städning av fastigheten och trädgården. Vår Bonumvärd kan, tillsammans med de boende, starta en rad gemensamma trivselaktiviteter.

   

  Tjänster

  Ett tjänsteutbud som gör tillvaron bekväm, enkel och trivsam. Med Bonumvärden finns hjälpen nära till hands och som boende köper du de tjänster som just du har behov av.

  Som boende i Bonum har du alltid en Bonumvärd nära till hands. Hon eller han kan hjälpa till att anordna grill- och vinkvällar, byta glödlampor, sätta upp gardiner, städa, tvätta fönster, möblera om och assistera vid olika typer av ärenden. Läs gärna mer här om alla fördelar med våra Bonumvärdar och hur tjänsten fungerar.

  Bonumvärden är en praktisk och social person som är knuten till seniorboendet – med en stor palett av tjänster att erbjuda de boende. Tjänsterna köps efter behov av den enskilde och är ett val, inte ett måste. Tack vare skatteavdraget för hushållsnära tjänster reduceras oftast den faktiska kostnaden.

  Bonumvärden kommer att finnas tillgänglig för föreningens räkning under en tid som motsvarar ca 2 timmar/vecka utöver den tid som Bonumvärden ägnar åt förvaltningstjänster.

   

  Bonumvärden kan bistå dig som boende med till exempel:

  Städning, fönsterputsning, kemtvätt

  Följa med till post, apotek, vårdcentral etc.

  Lösa vardagsproblem som till exempel byta glödlampa, sätta upp gardiner, montera hyllor och möblera om

  Tillsyn av lägenheten om den boende är bortrest

  Veckostädning, storstädning

  Hantverkshjälp

   

  Exempel på tjänster du kan beställa av din Bonumvärd

  • Blomvattning
  • Byta gardiner
  • Juridisk rådgivning
  • Flytta möbler
  • Hänga tavlor
  • Följa med på ärenden

   

  Bonumvärden ordnar gärna trevliga aktiviteter i huset som grillkvällar, vinprovningar och boule

   

  Vill du läsa mer om vad Bonum kan erbjuda?

 • Toggle

  Brf Guldstjärnan

  Brf Guldstjärnans två hus och 57 seniorlägenheter består av 2-4 rok och 55-130 välplanerade kvadratmeter. Som gjort för dig som är över 55 år och som söker ett bekvämt, tryggt och rikt socialt liv.

 • Toggle

  Öppna, rymliga och funktionella rum

  Planlösningarna är öppna och rymliga för att förenkla och försköna vardagen för dig som är över 55 år. Utöver tröskelfria innedörrar, extra stor hall och sovrum, funktionell förvaring och smarta inredningsdetaljer får du många mervärden som boende här. Lägre fönstersättningar och högre fönster som ger mer ljus är en. Tilltagen och lättmöblerbar inglasad balkong eller uteplats en annan.

 • Toggle

  Historisk arkitektur

  4-våningshuset får en liknande tegelfasad som den före detta skolbyggnaden. Det karaktäristiska och vackra vildvinet återplanteras på delar av innegården. Medan sedumtaket på miljöhusen är ett nytt inslag för att tillföra grönska, vegetation och miljömässiga fördelar i området. 

  9-våningshuset kommer att bli ett av Uddevalla centrums högsta bostadshus och ett nytt landmärke i staden. För att harmoniera med omgivningen och den lägre byggnaden har den fått samma typ av tegel men i en grå nyans. Beroende på våning har du här en magnifik utsikt över såväl staden, hamnen och gården.

 • Toggle

  Trygg och social inramning

  Gården är genomtänkt i minsta detalj med inbyggda lösningar för trevliga möten och samtal. Det finns gott om sittplatser med fri sikt över gårdsplanen och den centralt placerade lek- och aktivitetsmiljön. Skolans entrétrappa och klocka återvinns liksom byggnadens sockel som blir hällar och murar. Gårdens gestaltning gör att du ganska snabbt börjar känna igen ansikten och alla som bor på Södergården. En trygghetsfaktor utöver de öppna ytorna, husens fönstersättningar, placeringen av ljuskällor och inte minst entréerna som har kodlås och porttelefon som standard.

 • Toggle

  Faciliteter och gemensamhetsutrymmen

  I Brf Guldstjärnan har du tillgång till en mängd faciliteter och gemensamhetsutrymmen. Gemensamhetslokalen och övernattningslägenheten är perfekt att hyra om det vankas ett större släktkalas eller någon annan festlighet.

  I källaren ligger förråden och under föreningens gård ligger garage där du har möjlighet att hyra parkeringsplats. Bara att ta hissen ner från lägenheten. Och upp igen.

 • Toggle

  Miljöcertifierade och hållbara hem

  För att säkerställa högsta möjliga hållbarhetsnivå för brf Guldstjärnan använder vi Sweden Green Building Councils certifieringssystem Miljöbyggnad. Systemet baseras på svenska bygg- och myndighetsregler samt svensk byggpraxis och ger ett kvitto på nybyggnationers kvalitet när det gäller energi, inomhusmiljö och material. Det betyder att vi minskar användandet av ändliga resurser, att du får ett sunt inneklimat och att den låga energianvändningen ger dig pengar över till annat.

  Vi ser alltid till hela samhällets krav på energieffektivitet, funktionalitet och hållbarhet. Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och ligger ofta långt före vad normerna föreskriver. Men vi sätter oss inte nöjda för det. Riksbyggens och Bonums ambition är att driva utvecklingen framåt och hela tiden höja ribban för vårt ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsarbete.

 • Toggle

  Sätt din egen prägel på lägenheten

  Eftersom det är ett helt nytt bostadsrättshus och en helt ny lägenhet har du möjlighet att sätta din egen prägel genom kostnadsfria val samt tillval. Även om kvaliteten är genomgående hög från början är det alltid roligt att få vara med och påverka från start. Läs mer och se alla valmöjligheter i Inredningsprogrammet som du som är intresseanmäld får i samband med säljstart.

Rumsbeskrivning

 • Toggle

  Driftkostnader och garage

  I månadsavgiften ingår värme och kallvatten.

  Tillkommer gör hushållsel och varmvatten som debiteras efter förbrukning, samt Telia bredband/TV/Ip-telefoni enligt föreningens avtal. Totala kostnader för dessa driftkostnader och Telia ligger på mellan 500-1 200 kr/mån beroende på storlek på lägenhet och levnadsvanor.

  Garage går att hyra för 650 kr och parkering utomhus för 200 kr/mån.

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält