För en bättre upplevelse av Bonums webb använder vi cookies. Läs mer om hur vi använder cookies och behandlar personuppgifter.

Ok
Stäng sök

Om Bonum - en del av Riksbyggen

Vi bygger nya lägenheter med bostadsrätt för dig som fyllt 55 år. Bonum gör det möjligt att leva aktivt långt upp i åldrarna genom att göra tillvaron lite enklare. Vår verksamhet bygger på tre delar.

Vi erbjuder trygga bostäder

Vi planerar och bygger trygga, inbjudande och praktiska hem. Bonums lägenheter är väl genomtänkta, ljusa och öppna. Vi lägger ned stor omsorg på att hitta rätt läge för husen. Och inne i husen vittnar många små men viktiga detaljer om att vi tänker längre.

Tjänsten Bonumvärd

Vi erbjuder föreningens alla medlemmar en egen Bonumvärd som hjälper dig i vardagen, så mycket eller så lite du vill. Bonumvärden sköter om fastigheten på ett professionellt sätt, men erbjuder också individuellt anpassad hjälp till alla som bor i huset. 

Förvaltning till föreningen

Vi tar ansvar för föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning och även för fastighetsservicen.

Fördelar när du köper en bostad av oss

 • Bostäderna säljs med fasta priser och du slipper budgivning
 • Vi är med som fastighetsförvaltare under många år, vilket gör att vi planerar långsiktigt redan från början
 • Genom ditt medlemskap i bostadsrättsföreningen är du också ägare i Riksbyggen
 • Uppstår överskott i vår verksamhet går det åter som utdelning till våra föreningar

Vi är hållbara och tar samhällsansvar

Vi engagerar oss i allt från hur gator och gångvägar placeras till hur kommunal service fungerar. Hela sammanhanget som du flyttar till ska fungera.

Bonum ser också till hela samhällets krav på energieffektivitet, funktionalitet och hållbarhet. Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och ligger ofta långt före vad normerna föreskriver, men vi nöjer oss inte med det – Bonums och Riksbyggens ambition är att leda utvecklingen.

Bonum - en del av Riksbyggen

Bonum är en del av Riksbyggen som sedan 1940-talet har projekterat och byggt hundratusentals bostäder runt om i Sverige.

Riksbyggen är en kooperativ medlems- och intresseorganisation och det avspeglar sig även i vårt sätt att bygga och förvalta bostäder.

Vår storlek gör att vi har de resurser och den kompetens som krävs och dessutom är vi en aktör som tänker långsiktigt. Vi förvaltar det vi själva bygger och det borgar för kvalitet i alla led.

Bonums lägenheter har det lilla extra

 • Lägenheterna är utformade så att du bekvämt kan bo här i många år, även om livet förändras. De är välplanerade, ljusa och välutrustade och har mycket hög standard. Alla lägenheter har också en rymlig balkong eller uteplats.
 • Vi lägger golvet i köket även under köksskåpen, så att skåpen lättare kan tas bort om man behöver göra plats för en rullstol.
 • I badrummet finns det tvättmaskin och torktumlare och det finns alltid minst två ljuskällor i badrummet så att det går att använda även om en lampa går sönder och ingen kan byta den omedelbart.
 • Lägenhetsavskiljande väggar och sovrumsväggar är bättre ljudisolerade än vad standarden kräver, för att du inte ska störas om grannen måste skruva upp teven eller spelar musik på hög volym.
 • Husets entré är alltid placerad så att det är enkelt för en bil att stanna i närheten och det finns en bänk att sitta på om man måste vänta.
 • Man kan ta sig överallt i huset utan att behöva gå i trappor.
 • Tunga dörrar, till exempel vid husentréer, är försedda med automatisk dörröppning.
 • Alla lägenheter har elektriska dörrklockor, så att det är enkelt att koppla extra ljudkällor eller ljussignaler för den som behöver.

Få hjälp med tjänster när du behöver dem

Bonumvärden hjälper dig med små och större tjänster, som att vattna blommor, hänga tavlor och flytta möbler. Bonumvärden kan även följa med på ärenden.

Bäddat för socialt umgänge

Det finns alltid en centralt och på markplan placerad samlingslokal för föreningens gemensamma aktiviteter eller för dig om du vill ha en större privat tillställning. Lokalen är utrustad med hörslinga. För långväga gäster på besök finns det en övernattningslägenhet. Ofta finns det också en trevlig gård där man kan vistas.

Centrumnära läge

Vi bygger bekvämt och nära till ortens service som affärer, restauranger och kommunikation. För den som ändå kör bil ser vi till att det finns goda parkeringsmöjligheter.

Slipp praktiska vardagliga bekymmer

I Bonum bor du i ett välplanerat och välbyggt hus och vi är med i många år efter inflyttning som förvaltare av huset och ser till att allt fungerar, både stort och smått. Du slipper bekymmer över värmepannan, snöskottning eller rensning av hängrännor. Genom att Bonum är en del av Riksbyggen, som har lång erfarenhet av fastighetsförvaltning, kan vi bidra med en erfaren och kunnig representant till föreningens styrelse. Riksbyggen erbjuder också utbildningar i styrelsearbete. Vårt mål är att vår erfarenhet ska bidra till att öka både trivseln i huset och fastighetens värde.